TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ENSEMBLE TRT RADYO 3’E KONUK OLDU

Trakya Üniversitesi bünyesinde Trakya ve Balkanlar'da çok sesli müziğe olan ilgiye cevap verebilmek, oda müziği projeleri yürütmek ve genç müzisyenleri desteklemek amacıyla kurulan Trakya Üniversitesi Ensemble, ünlü keman virtüözü Prof. Cihat Aşkın'ın hazırlayıp sunduğu "Radyo-3 Atölyesi" isimli programa konuk oldu.

TRT İstanbul Harbiye Mesut Cemil Stüdyosunda gerçekleşen programda Dr. Öğretim Üyesi Çisem Önver, Zafer'in Vivaldi'nin "Re Majör Flüt Konçertosu"nu seslendirirken; Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Zafer, Bulgar besteci Georgy Zlatev-Cherkin'in "Sevdana" isimli eserini icra etti.

Ayrıca programda düzenlemesini Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci'nin yaptığı Manos Hadjidakis'in "Mikri Ralou" isimli eser Cihat Aşkın ve Ahmet Hamdi Zafer tarafından birlikte seslendirildi. “Trakya Üniversitesi Ensemble” grubu hem TRT Radyo 3 dinleyicilerine hem de stüdyoda bulunan 300 kişiyi aşkın dinleyiciye, Balkan ve Klasik Batı müziğinin önemli isimlerinden seçme eserlere yer vererek başarılı bir dinleti sundular.


Editör: Sertan Atasoy
Bu içerik 20.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 555 kez okundu.