TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ulusal alandaki saygın müzelerle ortak bir çalışma yürütüyor. Öğr. Gör. Dr. Deniz Gökduman organizatörlüğünde ve Arş. Gör. Zerrin Pehlivan yardımcılığında yürütülen araştırma projesi aynı zamanda müzelerin eğitimdeki rolünü ve eğitimde kullanımını sorguluyor. Proje boyunca toplamda 150’ye yakın öğrencinin 5 farklı müzede çizim ve resim gibi çeşitli eserler üretmesi ve sosyal etkileşimi planlanıyor. Şu ana kadar İstanbul Rahmi Koç Teknoloji Müzesi’nde ve Edirne Arkeoloji Müzesi’nde iki etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Trakya Üniversitesi Resim Bölümünün farklı sınıflarındaki öğrencileri katılıyor.

Etkinlik hakkında konuşan Öğr. Gör. Dr. Deniz Gökduman “Müzeler sanatla uğraşanlar için kütüphaneler gibidir, görsel bilgilerin toplandığı depolandığı sahalardır. Bunun için müzelerle daha sıkı ilişki kurulması gerekmektedir. Bu etkinliklerle sadece üniversitemiz dışarıda temsil edilmiyor aynı zamanda öğrencilerimiz sosyal hayatla daha fazla ilişki kuruyor. Sosyal etkileşimin, bu etkinliğin bizlere en büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Etkinliğin farklı müzelerde yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

Bu içerik 12.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1111 kez okundu.