TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLERİ TEMSİLCİLERİ WEB OF SCİENCE BAŞVURUSU İÇİN TOPLANDI

"Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergileri Toplantısı" Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun başkanlığında, henüz SCIE kapsamında olmayan Trakya Üniversitesi bünyesindeki dergilerin editörlerinin katılımı ile 20 Aralık 2017 tarihinde Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, son gerçekleştirilen "Bilimsel Dergi Kalitesinin Artırılması Çalıştayı" sonuç raporu ve dergilerin erken dönem çalışma planları gözden geçirildi. Ayrıca, SCIE gibi önemli indekslere kabul edilmek için gerekli şartlar gözden geçirildi. Web of Science’de yer alan ESCI indeksine, öncelikli olarak birçok dergimizin başvuru yapabilecek nitelikte olduğu görüldü. Bir örnek dergi üzerinden ESCI başvurusu yapılarak diğer dergilerin de bu konuda bilgilendirilmesi sağlandı. ESCI’ye yeni kabul edilen Trakya University Journal of Natural Sciences (Tujns) Dergisi editörü ve DergiPark editörlerinden olan Doç. Dr. Kadri Kıran’ın da katkıları ile dergi editörleri ve temsilcilerine hem ESCI hem de DergiPark ile ilgili pratik bilgiler verildi.
Bu içerik 22.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 914 kez okundu.