TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKAN SENFONİ ORKESTRASI, “BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT” KAMPANYASI İÇİN SAHNE ALDI...

Balkanların en büyük senfoni orkestrası olan, yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası’nın her yıl heyecanla beklenen “Yeni Yıla Merhaba” konseri, bu yıl yüzlerce öğrenciye burs imkânı sağlayan “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına ve bağışçılarına ithaf edildi. Trakya Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Vakfı iş birliğiyle yürütülen, ülkemizin farklı bölgelerinin yanı sıra gönül coğrafyamız Balkanlardan gelen öğrencilere destek sağlayan “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına bağış yapan hayırseverlerin özel olarak davet edildiği konserin biletlerinden elde edilen gelir burs projesine aktarıldı. Gecede, Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası, eşsiz eserleri muhteşem bir yorumla sanatseverlere sundu. Klasik Türk ve Batı Müziği’nin yanı sıra dünya sinema tarihine damga vuran ve Yeşilçam’ın unutulmaz film müziklerinin yer aldığı geniş bir repertuvar icra edildi. Dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatan konsere; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer'in yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası konserinin ilk bölümünde, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan şefliğinde, Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci tarafından düzenlemesi yapılan Barış Manço’nun “Arkadaşım Eşşek” ile “Anlıyorsun Değil Mi?” isimli eserleri seslendirdi. Koronun ardından, orkestra tarafından “Valslerin Kralı” olarak anılan Johann Strauss’un valsleri ve İstiklal Marşımızın bestecisi Osman Zeki Üngör’ün Şanson Türk Valsi icra edildi. Devlet Konservatuvarı’ndan Öğr. Gör. Oktay Bagırov’un klarineti ile eşlik ettiği, bestesi Karel Gartner, düzenlemesi de Rauf Aliyev’e ait klarnet ve senfonik orkestra için Konçertino sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Konserin ikinci bölümünde Türk Müziği’nin güçlü sesleri İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. ve Tenor Laçin Modiri, Türkiye’nin ilk ve tek çok sesli kadın korosu Mezzosoprano Sezen Şen ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi ve TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu Şefi Bülent Helvaşi, Türk ve Dünya Müziği’nin birbirinden ünlü eserlerine hayat verdi.

Konserin son bölümünde ise Hababam Sınıfı, Karayip Korsanları, Neşeli Günler gibi Yeşilçam ve Hollywood başyapıtlarının müzikleri sinevizyon gösterisi eşliğinde dinleyicilerin beğenisine sunuldu.
Sanatseverleri büyüleyen ve dakikalarca alkışlanan muhteşem konserin sonunda Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından Balkan Senfoni Orkestrası’na “Bir Öğrenci De Sen Okut” kampanyasına verdikleri destek ve konserden ötürü teşekkür edilerek çiçek verildi.

Trakya Üniversitesi olarak sadece bir eğitim kurumu olmadıklarını; sosyal, kültürel ve sportif alanda öğrencilerin gelişimini desteklemek amacıyla sürekli aktiviteler düzenlediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bir üniversitenin görevi sadece fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu açıp eğitim vermek, öğrencilerini akademik anlamda geliştirmek değildir. Bir üniversite tüm bunları yaparken, öğrencilerini kültürel ve sosyal anlamda geleceğe hazırlamalı ve aynı zamanda desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerine de her anlamda sahip çıkmalıdır. Biz Trakya Üniversitesi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz. Düzenlediğimiz kültürel ve sosyal aktivitelerle öğrencilerimizi sürekli olarak destekliyoruz. Örneğin öğrencilerimizin barınma sorununa kökten çözüm için, Balkan Yerleşkesi içinde üniversitemize ait 4.400 kişilik bir yurt yapıyoruz. 7 gün 24 saat açık olan Merkez Kütüphanemizde 150.000’e yakın kitap mevcut. Öğrencilerimizi sosyal, kültürel ve akademik anlamda desteklerken, onların maddi olarak rahat bir öğrencilik geçirmeleri içinde var gücümüzle çalışıyoruz. 2016 yılında başlattığımız ‘Bir Öğrenci De Sen Okut’ kampanyamızla bugüne kadar yüzlerce öğrencimize burs verdik. Hedefimiz, bağışçılarımızın da desteğiyle önümüzdeki sene bu sayıyı 1.000’e çıkarmak. Bu kampanyada desteklerini esirgemeyen bağışçılarımıza çok teşekkür ederiz. Bu konser hem bağışçılarımıza bir teşekkür hem de tüm Edirne’yi bu iyilik hareketine davet etmek anlamına geliyor. Başta Şef. Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası olmak üzere, bu konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve desteklerini bizden esirgemeyen misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 10.01.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 901 kez okundu.