TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ’NİN BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 2012 yılından bu yana yayın hayatını kesintisiz olarak sürdüren “Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi (BAED) - Journal of Balkan Research Institute (JBRI)”, gelişen yapısı ve kaliteli bilimsel yayıncılık ilkesiyle, Temmuz 2017’den itibaren Ulakbim-TR Dizin tarafından da taranmaya başlanmıştı.

Dergi kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında uluslararası görünürlüğün artırılması amacıyla “Web of Science” kapsamında taranmak üzere başvuruda bulunan Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi, 20 Kasım 2018 tarihi itibarıyla, 2018 yılı Cilt 7, Sayı 1 dahil olmak üzere “Emerging Sources Citation Index (ESCI)” kapsamında da taranmaya başlandı. Ülkemizde yayınlanan 2.000’den fazla bilimsel dergiden sadece 157’si bu indeks tarafından taranırken, indekse giren dergilerin yaklaşık 100 kadarı sağlık ve fen bilimleri alanlarında yer alıyor. Bu doğrultuda, Balkan araştırmalarına yönelik içeriğe sahip “Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi (BAED) - Journal of Balkan Research Institute (JBRI)”, alanında Türkiye’den söz konusu indekse kabul edilen ilk dergi olma başarısını gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Üniversitemiz, akademik yayıncılık alanındaki başarısını her geçen gün daha da perçinlemeye devam ediyor. Akademik dergiler aktif bilimsel yaşamımızın vazgeçilmez birer parçası. Biz de bu alandaki çalışmalarımızla fark yaratmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilimsel dergilerde kaliteyi artırmayı kendine misyon edinen Trakya Üniversitesi olarak, güçlü olduğumuzu bildiğimiz bu alanda zirveyi hedefliyoruz. Sosyal bilimler alanında bir derginin, uluslararası niteliklere haiz, ciddi, saygın ve yüksek etki faktörüne sahip bilimsel bir yayın organı olarak kabul görmesi çok önemli bir başarıdır. Bilindiği üzere farklı alanlardan birçok dergimiz, önemli uluslararası indexlerde yer alma başarısını yakaladı. Çok yakın zamanda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Avrupa Bilim Editörleri Birliği yönetim kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı oldu. İstikametini ve faaliyet alanını Balkanlar’a çevirmiş, Balkanlar’a hizmeti kendine şiar edinmiş Trakya Üniversitesi’nin, Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi’nin bu başarısı bizi son derece memnun etti. İçinde Balkanlar olan, Balkan adının geçtiği her konu ve alanda Trakya Üniversitesi’nin öncü olmasını istiyoruz. Emeği geçen herkese ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi hali hazırda, TÜBİTAK/ULAKBİM TR Dizin Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı, Central and Eastern European Online Library (CEEOL), EBSCO, J-Gate, Modern Language Association (MLA) International Bibliography, ProQuest ve T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Veri Tabanı tarafından da taranıyor.

Söz konusu dergiye https://baedergisi.trakya.edu.tr ve http://dergipark.gov.tr/baed linkleri üzerinden ulaşmak da mümkün.

Bu içerik 03.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 876 kez okundu.