TRAKYA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİLİM EDİTÖRLERİ BİRLİĞİ KONGRESİ’NE DAMGASINI VURDU

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun başkanlığında, editör ve dergi sahiplerinden oluşan hocalarımız Prof. Dr. Okan Çalıyurt, Prof. Dr. Ayhan Gençler, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Prof. Dr. Zafer Koçak, Prof. Dr. Burcu Tokuç, Prof. Dr. Hakan Erbaş, Prof. Dr. Sevtap Hekimoğlu Şahin, Prof. Dr. Necdet Süt, Doç. Dr. Kadri Kıran, Doç. Dr. Özgür Gündüz, Doç. Dr. Yeşim Uz, Doç. Dr. Hacı Ali Güleç, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Boyacıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Hande Güçlü, Arş. Gör. Erdem Demiröz, Öğr. Gör. Elvin Dinler ve doktora öğrencisi Müge Atakan, 8-10 Haziran 2018 tarihlerinde Bükreş Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Cem Uzun’un da organizasyon komitesinde yer aldığı Avrupa Bilim Editörleri Birliği Kongresi’ne katıldı. Avrupa Bilim Editörleri Birliği yönetim kurulu üyeleri takdim edilerek beratlarının sunulmasıyla başlayan toplantıda, yönetim kuruluna yeni seçilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’a da beratı sunuldu.

Prof. Dr. Cem Uzun toplantıda iki davetli konferans sunumu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Cem Uzun ilk konferansında lokal, bölgesel ve İngilizce dilinde bilimsel yayıncılığın avantaj ve dezavantajları ile ilgili bir sunum yaptı. Prof. Dr. Cem Uzun’un, bilimsel bir derginin nasıl iyileştirileceği konusundaki oturumda gerçekleştirdiği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi dergimizin gelişim aşamalarıyla ilgili ikinci konferansı yoğun ilgi gördü.

Kongrede ayrıca hocalarımız, bilimsel yayın alanında gerçekleştirdikleri 6 poster sunumu ile toplantıya bilimsel anlamda katkıda bulundu. Tıp alanındaki posterler arasında yapılan değerlendirmede Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadri Kıran’ın sunduğu “Bilimsel Dergilerimizin Şeffaflık İlkelerine Uyumunun İncelenmesi” çalışması en iyi poster ödülüne layık görülerek kapanış oturumunda, kendisine ödül ve sertifikası verildi.

Kapanış konuşmalarında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun ve Trakya Üniversitesi heyetine toplantıya yaptıkları üstün bilimsel katkılardan dolayı ayrıca teşekkür edildi. Toplantı sırasında ayrıca Avrupa ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen önemli bilimsel dergi editörleriyle Üniversitemiz editörleri arasında bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Bu içerik 13.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1657 kez okundu.