TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ E-EĞİTİM SÜRECİ HAKKINDA

COVID-19 salgını nedeniyle Üniversitemizde eğitim ve öğretim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 07.09.2020 tarihli Senato toplantısında, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Dönem derslerinin Uzaktan Öğretim – Eşzamanlı (Online) olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmalarla, Uzaktan Öğretim – Eşzamanlı (Online) derslerinin Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması üzerinden verilmesi ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.

Derslerin Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması üzerinden verilecek olması nedeniyle 2019-2020 Bahar Dönemi’nde aktif olan E-Ders Platformu ve daha önceki dönemlerde kullanılan E-Trakya/E-Kampüs platformları bu dönem için kullanılmayacaktır.

Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması tamamen Öğrenci Bilgi Sistem (OBS) ile entegre şekilde çalışacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin, ders kaydı, dersin sistemde gözükmemesi gibi olası sorunları öncelikle kendi okullarının öğrenci işleri ile çözmeye çalışması gerekmektedir.

Öğrenci İşleri tarafından çözülemeyen ya da teknik konulardaki sorunlar için; öğrencilerimiz egitim.ogr@trakya.edu.tr, akademisyenlerimiz ise egitim.akd@trakya.edu.tr e-posta adreslerine mesajlarını iletebilir. Olası sorunların hızlı bir şekilde çözülebilmesi amacıyla, e-posta üzerinden gelen talepler öncelikli olarak değerlendirilecek, kurum telefonları, cep telefonu, Whatsapp gibi farklı kanallardan gelen soru ve taleplere yanıt verilemeyecektir.

Dersi veren öğretim elemanı tarafından, tüm dersler için kaynak ders dokümanı her hafta sisteme yüklenecek ve kullanıma sunulacaktır. Ayrıca, Microsoft Teams üzerinden yapılacak canlı dersler, dersin öğretim elemanı tarafından kayıt altına alınacak ve sonrasında tekrar izlenebilmesi için erişime açılacaktır.

Microsoft Teams uygulamasının kullanımına yönelik eğitim videoları, kılavuzlar, bilgilendirmeler ve açıklamalar bundan böyle sadece https://e-egitim.trakya.edu.tr/ üzerinden yapılacaktır.
Bu içerik 15 Ekim 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 40931 kez okundu.

YENİ TÜRKİYE’DE ALANINDA İLK VE TEK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN “KALİTE VE STRATEJİ YÖNETİMİ DERGİSİ” YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Trakya Üniversitesinde yeni bir akademik dergi daha yayın hayatına başladı. Dergicilikte marka olma hedefiyle yola çıkan ve 17 akademik dergisiyle dikkat çeken Trakya Üniversitesinin 18. akademik dergisi “Kalite ve Strateji Yönetimi Dergisi” oldu. Kalite ve strateji alanında yazılmış olan özgün, alanına katkı sağlayacak, bilimsel yöntemlere uygun yazılmış çalışmaları yayınlamayı amaçlayan Kalite ve Strateji..

YENİ 23. ULUSLARARASI ORTAÇAĞ VE TÜRK DÖNEMİ KAZILARI VE SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI E-KİTABI ÜNİVERSİTEMİZ YAYINLARI ARASINDA ERİŞİME AÇILDI

Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından 6-8 Kasım 2019 tarihi arasında gerçekleştirilen, 20 yılı aşan geçmişiyle sosyal ve beşeri bilimler alanında gelenek hâlini almış sayılı organizasyonlardan biri olan Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun e-kitabı Trakya Üniversitesi Yayınları arasından erişime açıldı.  Uluslararası Orta&c..