TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ E-EĞİTİM SÜRECİ HAKKINDA

COVID-19 salgını nedeniyle Üniversitemizde eğitim ve öğretim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 07.09.2020 tarihli Senato toplantısında, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Dönem derslerinin Uzaktan Öğretim – Eşzamanlı (Online) olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmalarla, Uzaktan Öğretim – Eşzamanlı (Online) derslerinin Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması üzerinden verilmesi ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.

Derslerin Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması üzerinden verilecek olması nedeniyle 2019-2020 Bahar Dönemi’nde aktif olan E-Ders Platformu ve daha önceki dönemlerde kullanılan E-Trakya/E-Kampüs platformları bu dönem için kullanılmayacaktır.

Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması tamamen Öğrenci Bilgi Sistem (OBS) ile entegre şekilde çalışacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin, ders kaydı, dersin sistemde gözükmemesi gibi olası sorunları öncelikle kendi okullarının öğrenci işleri ile çözmeye çalışması gerekmektedir.

Öğrenci İşleri tarafından çözülemeyen ya da teknik konulardaki sorunlar için; öğrencilerimiz egitim.ogr@trakya.edu.tr, akademisyenlerimiz ise egitim.akd@trakya.edu.tr e-posta adreslerine mesajlarını iletebilir. Olası sorunların hızlı bir şekilde çözülebilmesi amacıyla, e-posta üzerinden gelen talepler öncelikli olarak değerlendirilecek, kurum telefonları, cep telefonu, Whatsapp gibi farklı kanallardan gelen soru ve taleplere yanıt verilemeyecektir.

Dersi veren öğretim elemanı tarafından, tüm dersler için kaynak ders dokümanı her hafta sisteme yüklenecek ve kullanıma sunulacaktır. Ayrıca, Microsoft Teams üzerinden yapılacak canlı dersler, dersin öğretim elemanı tarafından kayıt altına alınacak ve sonrasında tekrar izlenebilmesi için erişime açılacaktır.

Microsoft Teams uygulamasının kullanımına yönelik eğitim videoları, kılavuzlar, bilgilendirmeler ve açıklamalar bundan böyle sadece https://e-egitim.trakya.edu.tr/ üzerinden yapılacaktır.
Bu içerik 15 Ekim 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 30900 kez okundu.

EDİRNE KIRMIZISI LOGOSUNU ARIYOR

Edirne Kırmızısını kent belleğine kazandırmak için yoğun bir çaba harcayan Trakya Üniversitesi, “Edirne Kırmızısı Stratejik Planı” dahilinde çalışmalarına devam ediyor. Edirne Kırmızısına kurumsal bir kimlik kazandırmak için harekete geçen üniversite yönetimi, Türkiye genelini kapsayan ödüllü bir logo tasarım yarışması düzenleyerek rengi yeni logosuyla buluşturuyor.Edirne’nin un..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İŞİTME ÇALIŞMALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ’NDEN ULUSLARARASI PATENT VE İŞİTSEL FREKANS SEÇİCİLİĞİ İÇİN YENİ BİR HİPOTEZ

Trakya Üniversitesi Uluslararası İşitme Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Cem Uzun ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Bulut’un koklear implantta spatial seçiciliği ve konuşmayı ayırt etmeyi artırmak için geliştirdikleri elektrot frekans kodlama yöntemi ile klinik çalışmalarının yapıldığı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Odyoloj..