TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, UZUNKÖPRÜ’DE YÜKSEKÖĞRETİMİ MASAYA YATIRDI…

Edirne’nin en büyük ilçelerinden biri olan ve Trakya Üniversitesi’nin, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki biriminin bulunduğu Uzunköprü’de, yükseköğretimin geleceği, ilçenin önde gelenleriyle birlikte masaya yatırıldı. Toplantıda öğrenci sayılarındaki son durum, sorunların tespiti, öğrenci sayısının artırılmasına yönelik öneriler ve öğrencilerin kentin sosyal ve ekonomik yaşamına katılımı gibi konular görüşüldü.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Kılıç ile siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve iş insanları yoğun ilgi gösterdi. Karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştirildiği toplantıda, kurumlar arasındaki işbirliğinin artırılması ve üniversite-ilçe entegrasyonunun aktif ve verimli bir şekilde sağlanmasına yönelik aksiyon önerileri tartışıldı.

Haber: Fırat Güngör
Editör: Sertan Atasoy
Bu içerik 07.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 548 kez okundu.