TRAKYA ÜNİVERSİTESİ; TETOVA ÜNİVERSİTESİ, TUZLA ÜNİVERSİTESİ, SHKODRA LUİGJ GURAKUQİ ÜNİVERSİTESİ, PRİZREN ÜNİVERSİTESİ İLE MEVLANA ANLAŞMALARI VE BÜKREŞ ÜNİVERSİTESİ İLE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

30-31 Mart 2018 tarihlerinde Tetova’da düzenlenen Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu  ile Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Nermina Hadžıgrahıć, Shkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adem Bekteshi,  Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ramë Vataj Mevlana Değişim Programı Protokolünü imzalandı.

Rektörümüz ve Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru İkili İş Birliği protokolü imzalandı. Üniversite Rektörleri; öğrenci ve öğretim elemanları değişimi, çift diploma, ortak projeler, Türkoloji Bölümlerinin geliştirilmesi, staj, kültürel etkinlikler gibi konuları da masaya yatırdılar.

2023 yılına kadar yürürlükte olacak bu protokoller ile Üniversitemiz ile Balkan Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi daha da hızlanarak devam edecektir.

Bu içerik 04.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 823 kez okundu.