TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN’İ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK GÖREVİNE UĞURLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 8 üniversiteye gerçekleştirdiği Rektör atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 27 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili maddeleri gereğince, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü görevine Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin atandı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yaklaşık 2,5 yıldır sürdürdüğü “Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı” görevinden, “Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü” görevine atanan Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve çalışma arkadaşlarına veda etti. Trakya Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Hakan Akıncı ve Ahmet Sezgin ile bir araya gelerek Rektörlük çalışanlarıyla vedalaştı. Prof. Dr. Mümin Şahin’in, Namık Kemal Üniversitesi’ne Rektör olarak atanması kararıyla tarihi bir güne daha tanıklık eden Trakya Üniversitesi, Rektör Yardımcısını bir başka üniversiteye Rektör olarak uğurlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Veda ziyaretinde konuşan Prof. Dr. Mümin Şahin, “Trakya Üniversitesi üst yönetiminde, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun ve Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile önemli bir uyum içerisinde çalışarak, kısa zamanda çok fazla yok kat ettik ve önemli başarılara imza attık. Önemli bir dayanışma ve birliktelik örneği ortaya koyarak, birlikte görev aldığımız süre içerisinde Trakya Üniversitesi’nin sesi olmak, üniversiteyi hak ettiği konum ve noktaya taşımak için omuz omuza çalıştık. Trakya Üniversitesi her zaman olduğu gibi gelecekte de bölgenin en önemli eğitim üssü olma misyonunu sürdürecek. Edirne ve Trakya Üniversitesi her zaman kalbimde olacak. Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) çatısı altında, bölge üniversitelerimiz arasında belirgin bir uyum ve birliktelik var. Bu ilişkinin güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum. Trakya Üniversitesi bünyesinde değerli yönetici ve arkadaşlarımla çalışmaktan büyük mutluluk duydum. Ben hepsinden razıyım, onlar da benden razı olsun. Hakkınızı helal edin.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, birlikte çalıştıkları dönem içerisinde bilgi ve tecrübeleriyle kendilerine her zaman destek olan, Trakya Üniversitesi için özverili bir biçimde çalışan eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin’e teşekkür ederek, “15 Temmuz gibi bir ihanet sürecinin ardından birlikte başladığımız ve baş koyduğumuz bu önemli yolda, mesai arkadaşım Prof. Dr. Mümin Şahin’in, bir başarısını daha yakından görmekten ve onu yine çok ulvi ve değerli bir göreve uğurlamaktan Trakya Üniversitesi ailesi adına gurur duyuyorum. Namık Kemal Üniversitesi’ne Rektör olarak atandığı bu mutlu ve tarihi günde, kendisi ve Trakya Üniversitesi adına büyük bir onur ve mutluluk yaşadığımı ifade etmek isterim. Bu başarı hepimizin. Trakya Üniversitesi, ulusal ve uluslararası arenada adını her geçen gün daha fazla duyurmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi olarak, bünyesinden Rektör Yardımcılığı görevi sırasında Rektör çıkartabilme gururunu bizlere yaşatarak, Trakya Üniversitesi’ni yeni bir iltifata mazhar kılan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Trakya Üniversitesi'ne eşsiz katkılar sunan, yol arkadaşımız, dava ortağımız Mümin Hocamızın başarılarını yakından takip etmeye, kendisini her konuda desteklemeye devam edeceğiz. Hocamızın yolu açık, başarıları daim olsun. Bu yeni dönemde, Trakya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi arasındaki dayanışma daha da artsın.” Şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen veda töreni ve kesilen pasta ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü görevine uğurlandı.

Bu içerik 28.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 4167 kez okundu.