TRAKYA ÜNİVERSİTESİ “ETKİLİ YÖNETİM İÇİN İÇ KONTROL VE RİSK YÖNETİMİ SİSTEMLERİ” EĞİTİMİ İLE KURUMSAL YAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

Trakya Üniversitesi, eğitim ve yönetimde kapsamlı ve çok yönlü gerçekleştirdiği kalite çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Üniversitenin akademik ve idari çalışanlarını bir araya getiren “Güncel Gelişmeler Işığında Üniversitelerde Etkili Yönetim İçin İç Kontrol ve Risk Yönetimi Sistemleri” konulu eğitim, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Aydın Dönmez ile çok sayıda idari ve akademik çalışan katıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iç kontrolün kamu kurumlarında zorunlu tutulduğu ve kurumsal yönetimin önemli bir destekleyicisi olduğuna dikkat çekerek “Trakya Üniversitesi olarak bulunduğumuz bölgede yaptığımız bilimsel, kültürel etkinliklerle öncü konumdayız. İlimize, bölgemize ve ülkemize fayda sağlamak ve tüm yönlerimizle örnek gösterilmek nihai hedefimiz. Kalite standartlarımızı yükseltme hususunda da çalışmalarımızı büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz. İyi bir iç kontrol sisteminin, bize amaç ve hedeflerimize ulaşmada fayda sağlayacağı muhakkak… Büyük bir hızla ilerleyen değişim ve gelişmeleri üniversitemizle idare noktasında da bütünleştirmek ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemek için buradayız. Değerli Dr. Bertan Kaya ve ekibine üniversitemizde bu eğitimi yapacakları için teşekkür ediyorum.” dedi.

İç kontrol mesleğinin geliştirilmesine yönelik dünya çapındaki ilk organizasyon olan İç Kontrol Enstitüsü’nün (ICI) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bertan Kaya tarafından verilen eğitimde, yasal ve kurumsal düzenlemelere uygun hareket ederken üniversite faaliyetlerinin içerdiği risklerin kontrol edilmesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, mali ve diğer bilgilerinin doğruluğunun ve güvenilirliğinin sağlanması amacıyla yürütülen kurum faaliyetlerini kapsayan yöntem, politika ve düzenlemelere ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Dr. Bertan Kaya ayrıca iç kontrol sisteminin gereği tüm süreç, iş, akış, görev, stratejik yönetim, performans yönetimi, risk yönetimi çalışmalarının çağın dinamiklerine uygun olarak idare yönetim sistemi ve faaliyetleri ile nasıl bütünleştirileceğine dair bilgiler verdi.

Bu içerik 16.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 640 kez okundu.