TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 12. ÜST KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 12. Üst Kurul Toplantısı, birliğe üye dört üniversite rektörünün katılımıyla Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde 27 Aralık 2017 tarihinde Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda TÜB Üst Kurul Dönem Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, TÜB Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu bir araya geldi.

Toplantıda üniversitelerarası işbirliği protokolleri çerçevesinde önceki üst ve alt kurul toplantılarında alınan kararlar, bunlara ilişkin gelişmeler ile 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler görüşüldü.

TÜB 12. Üst Kurul Toplantısında 2018 yılı içinde de Sağlık Bilimleri alanında 23-25 Kasım 2017 tarihlerinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresinin devamının sağlanması kararına varıldı.

Toplantıda TÜB olarak 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Tiran Üniversitesi işbirliği ile “Balkanlar ve İslam” temalı bir uluslararası sempozyumun Tiran’da yapılması ve Tiran Üniversitesi ile gerekli bağlantıların yapılması konusu da ele alındı.

Gündemin bir diğer maddesi Kütüphane ve Dokümantasyon Alt Çalışma Grubu ile ilgili oldu. Yapılan değerlendirmede ULAKBİM TÜBESS ve ANKOS-KİTS üzerinden yapılan kaynak paylaşımlarında üye kurulların birbirlerine öncelik sağlanmasına, Üye kurumların yayınların TÜB çevrimiçi paylaşımın sağlanmasına, TÜB kütüphanelerinin sahip olduğu tüm kolleksiyonun ortak ara yüzler üzerinden taranması ve üye kurumların kendi koleksiyonlarında bulunmayan materyalleri diğer üye kurumlar üzerinden erişimin sağlanması hususları görüşüldü.
Bu içerik 29.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1139 kez okundu.