TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 11. ALT KURUL TOPLANTISI

Trakya Üniversiteler Birliği 11. Alt Kurul Toplantısı 28 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can ile alt kurul üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin “Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle yola çıktık. Her geçen gün sesi daha gür çıkan, bilim dünyasında ağırlığı artan Trakya Üniversiteler Birliği için buradayız. Burada ortaya çıkan iş birliği bizi hedeflerimize ulaştıracak.” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Süha Özden “TÜB içinde bulunduğu coğrafya için çalışmalar yaparak katkı sağlamayı hedefleyen bir birlik. Kuruluşumuzdan bu yana yaptığı çalışmalarla önemli faaliyetler gerçekleştirdi. Birlikte çalışma kültürü zordur. Fakat biz de var olan bu kültür sayesinde hedeflenen çalışmalar başarı ile gerçekleştiriliyor. Bu başarılarımız YÖK ve diğer üniversiteler nezdinde takdir ediliyor.” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal “Hepimizin bir başkasının vereceği katkıya ihtiyacı var. Güçlerimizi birleştirerek aynı hedefe yöneliyoruz. Birlik olarak her zaman bir hedefimiz var.” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli “Trakya Üniversiteler Birliği sosyal, idari ve kültürel iş birliği amacıyla kurulmuş bir birliktir. Bugün yine aynı hedefe yürümek amacıyla farklı fikirleri olan insanlar olarak bir aradayız.” dedi.

Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu alt kurulda görüşülecek gündem maddelerini açıkladı.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli’ye hediye takdim etti.

Hediye takdiminin ardından alt kurul toplantılarına geçildi. Toplantıların tamamlanması ile Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu tarafından mutabakata varılan maddeler okunarak katılımcılarla sonuç bildirgesi paylaşıldı.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..