TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) 13. ÜST KURUL TOPLANTISI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 13. Üst Kurul Toplantısı, birlik üyesi dört üniversite ile birlikte, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin katılımıyla 29 Haziran 2018’de Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Edirne’de gerçekleştirildi. Rektörlük Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter V. Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Trakya Üniversiteler Birliği 3. Dönem Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ve Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe katıldı.

Toplantıda üniversitelerarası iş birliği protokolleri çerçevesinde önceki üst ve alt kurul toplantılarında alınan kararlar, bunlara ilişkin gelişmeler ve Trakya Üniversiteler Birliği’nin 2016-2018 yılları arasında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dönem Başkanlığı süresince yapılan ortak faaliyetlere ilişkin sunum eşliğinde bir değerlendirme yapıldı. Toplantı kapsamında, 12. Alt Kurul Toplantısı’nda ele alınan Balkanlar ve İslam Sempozyumu Alt Çalışma Grubu tarafından Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin İlahiyat Fakülteleri Dekanlarının onayı ile “Uluslararası Rumeli İslam Araştırmaları Dergisi” adıyla uluslararası bir yayın çıkarılması için hazırlanan protokol değerlendirildi. Trakya Üniversiteler Birliği öğrencileri için “Çanakkale Şehitlerini Anma” ve “Edirne Tarih Kültür Gezileri” gibi programlar düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Kütüphane ve Dokümantasyon Alt Çalışma Grubu tarafından üye kurumlar arasında kütüphanecilik alanında yeni uygulamalar ve iş birlikleri geliştirilmesine karar verilirken, kütüphane çalışanlarının katılacağı “Mesleki Yenilenme Eğitim Toplantıları” düzenlenmesi konusunda hemfikir kalındı.

Toplantıda ayrıca 2018-2020 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Trakya Üniversitesi başkanlığındaki yeni dönemde akademik, bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi için alt kuruldan görüş alınması kararlaştırıldı.

Toplantının ardından Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığı devir teslimi törenine geçildi.

Bu içerik 03 Temmuz 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 335 kez okundu.