TRAKYA TEKNOPARK ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARINA KATILDI

Üniversitemiz ve Trakya Teknopark, Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından 06 - 07 Kasım 2017 tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesinde gerçekleştirilen ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı 2017’ye 5 patent ile katılım gösterdi. Üniversite, teknoparklara bağlı Teknoloji Transfer Ofislerinin ve patent araştırma şirketlerinin katıldığı fuarda Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Utku Güner -Yeşil Sepet- Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Muharrem Tolga Sakallı -Simetrik Anahtarlı Şifrelerde İkili Doğrusal Dönüşüm Geliştirilmesi İçin Bir Yöntem- Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Bulut -Kokleada Frekans Diskriminasyonu Yöntemi, Koklear İmplantta Spatial Seçiciliği ve Konuşmayı Ayırt Etmeyi Artırmak İçin Yeni Bir Elektrod Frekans Kodlama Yöntemi ve Çift Kanallı Otoakustik Emisyon Cihazı- patent başvurularıyla yer aldı.

ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı 2017'de geçen yıllardan farklı olarak Ar-Ge merkezleri yöneticileri/uzmanları ile üniversitelerdeki buluş/patent sahibi öğretim üyelerinin buluşacakları bir platform oluşturdu. Fuar, üniversitelerde ve sanayi Ar-Ge merkezlerinde üretilen teknolojilere dayanarak patent başvurusu yapıldığı, tescil alınmış patentlerin sergilendiği ve potansiyel yerli ve yabancı girişimcilere tanıtıldığı etkinlikler ile bir farkındalık yarattığı gibi sektör temsilcilerine de olası iş birlikleri ve yatırım olasılıkları açısından farklı bir bakış sundu. Etkinlikte akademik patentler ve Teknoloji Transfer Ofislerinin çalışmaları tanıtılarak buluş sahibi Üniversite öğretim elemanları ve Teknoloji Transfer Ofisi temsilcileri önceden belirlenen görüşmeler ile yeni iş birliği alanları oluşturma fırsatı buldu.
Bu içerik 09 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 640 kez okundu.