“TRAKYA BÖLGESİNDE BULUNAN ÜNİVERSİTELER ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile Üniversitemiz ev sahipliğinde 05 Şubat 2018 tarihinde “Trakya Bölgesinde Bulunan Üniversiteler Uluslararası Öğrenci Çalıştayı” gerçekleştirildi. Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tülün Özsaygılı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Şb. Müd. Aysel Barbaros, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doğan Demir, Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Mehmet Güven Avcı katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan çalıştay, üniversitelerin tanıtım sunumları ile devam etti. Çalıştayda, uluslararası öğrenci kabul ve kayıt süreçleri, eğitim süreci ve genel sağlık sigortası kapsamına alınması gibi konularda bilgi paylaşımında bulunuldu. Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tülün Özsaygılı, Üniversitemizin yüklendiği uluslararası öğrenci misyonu ile bu bağlamda yürüttüğü faaliyet ve etkinlikler hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Mehmet Güven Avcı, uluslararası öğrenci uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Çalıştayda iş birliği alanları, yönetim ve uygulama ile ilgili alınan kararların Yükseköğretim Kurulu’na da bildirilmesi kabul edildi.

Çalıştay, “Sonuç Bildirgesi”nin hazırlanması ile son buldu.

 

Bu içerik 08.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 6620 kez okundu.