“TRAKYA BÖLGESİNDE BULUNAN ÜNİVERSİTELER ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile Üniversitemiz ev sahipliğinde 05 Şubat 2018 tarihinde “Trakya Bölgesinde Bulunan Üniversiteler Uluslararası Öğrenci Çalıştayı” gerçekleştirildi. Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tülün Özsaygılı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Şb. Müd. Aysel Barbaros, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doğan Demir, Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Mehmet Güven Avcı katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan çalıştay, üniversitelerin tanıtım sunumları ile devam etti. Çalıştayda, uluslararası öğrenci kabul ve kayıt süreçleri, eğitim süreci ve genel sağlık sigortası kapsamına alınması gibi konularda bilgi paylaşımında bulunuldu. Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tülün Özsaygılı, Üniversitemizin yüklendiği uluslararası öğrenci misyonu ile bu bağlamda yürüttüğü faaliyet ve etkinlikler hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Mehmet Güven Avcı, uluslararası öğrenci uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Çalıştayda iş birliği alanları, yönetim ve uygulama ile ilgili alınan kararların Yükseköğretim Kurulu’na da bildirilmesi kabul edildi.

Çalıştay, “Sonuç Bildirgesi”nin hazırlanması ile son buldu.

Bu içerik 08 Şubat 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1334 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..