TIP FAKÜLTESİ ULUSLARARASI KATILIMLI TÜRK ROMATOLOJİ KONGRESİNE ÇIKARTMA YAPTI

Türkiye Romatoloji Araştırma ve Savaş Derneği’nin her sene düzenlediği Türk Romatoloji Kongresi 22-26 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da Ana Dernek’in İstanbul Trakya Şubesi tarafından Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Birtane’nin başkanlığında düzenlendi.

Bu kongre, yaşama geçirilen farklı konsepti ile başarılı geçti. Bu farklı konsept içinde çok büyük zaman ayrılan multidisipliner olgu sunumları, farklı iki disiplinin ortak tartışmaları, karşıt görüşlerin münazara ortamında tartıştırılması, küçük gruplarda uzmanına danışma toplantıları önemli yer aldı.

Kongrenin başarılı geçmesinde ve farklılıkları ile anılmasında Tıp Fakültemizden katılan öğretim üyelerinin çok büyük katkısı oldu. Kongreye sunulan bildirilerin puanlandırılması ve ödüle layık görülen bildirilerin belirlenmesi için kurulan jürinin başında bulunan Prof. Dr. Nurettin Taştekin ve kurul üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Yavuz tarafından etik, nitelikli ve adaletli bir değerlendirme sürecine imza atıldı.  Senelerdir kliniklerde yapılan kas iskelet sistemi seçilen olgular, Türkiye’deki başka kliniklerden getirilen olgularla birlikte Trakya Tıp konsepti ile tartışılarak katılanlara öğretici dakikalar yaşattı. Bu konuda, toplantıyı organize eden Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel öncülüğünde, Prof. Dr. Cumhur Kılınçer, Prof. Dr. Ali Sarıkaya ve Doç. Dr. Cem Çopuroğlu, Yrd. Doç. Dr. Filiz Tuna ve Dr. Hande Özdemir; olguları kendi disiplinleri açısından değerlendirerek büyük beğeni topladılar. Prof. Dr. Ahmet Tezel ve Prof. Dr. Okan Çalıyurt iki disiplinli toplantılarda Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlarına gastroenterolog ve psikiyatrist bakışı başarılı bir şekilde aktardılar. Prof. Dr. Galip Ekuklu da tez aşamasına gelen asistanlardan oluşan küçük bir gruba temel istatistik konusunda koçluk yaparak bu gruba katkıda bulundu. Ayrıca Kongre’de Prof. Dr. Hakan Tuna oturum başkanı olarak Dr. Ela Düzce de sözel bildiri sunarak yer aldılar.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..