TIP FAKÜLTEMİZDE PROBLEME DAYALI ÖĞRENİM KURSU

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim yöntemlerini geliştirmek amacıyla 29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde, Balkan Kongre Merkezi’nde, hedefi; eğitici merkezli klasik eğitimde kendisine sunulan hazır bilgileri ezberlemesi beklenen öğrencinin, aktif öğrenen, araştıran, sorgulayan, bilgileri sentezleyen bir öğrenci konumuna evrilmesini sağlamak olan “Probleme Dayalı Öğrenim” (PDÖ) kursu düzenlendi. Program Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Musal ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Velipaşaoğlu’nun yöneticiliğinde gerçekleştirildi.

İki günlük programda Probleme Dayalı Öğrenim’in tanımı ve ilkeleri, Probleme Dayalı Öğrenim senaryosu yazımı ve Probleme Dayalı Öğrenim’de değerlendirme ilkeleri hem kuramsal hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitime, fakültemizin çeşitli ana bilim dallarından toplam 17 öğretim üyesi eğitim katıldı. Başarılı bir şekilde gerçekleşen eğitimin sonunda öğretim üyelerimiz sertifikalarını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, kurs eğitmenleri Prof. Dr. Berna Musal ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Velipaşaoğlu’ndan aldı.

Tıp eğitiminde akredite olmuş ülkemizin sayılı fakültelerinden biri olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, eğitim kalitesinin en üst seviyede tutulması kapsamında Probleme Dayalı Öğrenim kursları önümüzdeki dönemde de devam edecek.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni 17 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İliş..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik konte..