TIP FAKÜLTEMİZDE PROBLEME DAYALI ÖĞRENİM KURSU

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim yöntemlerini geliştirmek amacıyla 29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde, Balkan Kongre Merkezi’nde, hedefi; eğitici merkezli klasik eğitimde kendisine sunulan hazır bilgileri ezberlemesi beklenen öğrencinin, aktif öğrenen, araştıran, sorgulayan, bilgileri sentezleyen bir öğrenci konumuna evrilmesini sağlamak olan “Probleme Dayalı Öğrenim” (PDÖ) kursu düzenlendi. Program Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Musal ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Velipaşaoğlu’nun yöneticiliğinde gerçekleştirildi.

İki günlük programda Probleme Dayalı Öğrenim’in tanımı ve ilkeleri, Probleme Dayalı Öğrenim senaryosu yazımı ve Probleme Dayalı Öğrenim’de değerlendirme ilkeleri hem kuramsal hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitime, fakültemizin çeşitli ana bilim dallarından toplam 17 öğretim üyesi eğitim katıldı. Başarılı bir şekilde gerçekleşen eğitimin sonunda öğretim üyelerimiz sertifikalarını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, kurs eğitmenleri Prof. Dr. Berna Musal ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Velipaşaoğlu’ndan aldı.

Tıp eğitiminde akredite olmuş ülkemizin sayılı fakültelerinden biri olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, eğitim kalitesinin en üst seviyede tutulması kapsamında Probleme Dayalı Öğrenim kursları önümüzdeki dönemde de devam edecek.

YENİ EDİRNE’NİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇ KENARI SOSYAL TESİSLERİ

Trakya Üniversitesi’nin Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan V. Yücel Kurtdere ve değerli personellerinin katkılarıyla 2018’in ilk aylarında başlayan yenileme ve dönüşüm çalışmaları, sürdürülebilirlik ilkesiyle, tüm hızıyla devam ediyor. Edirne’ye yıllardır hizmet veren tesisler, yenilenen yüzü, her geçen gün daha da artan..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TARİHİNDE BİR İLK: ÜNİVERSİTE AİLESİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite tarihinde ilk defa düzenlenen iftar yemeği, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi’nde gerçekleşti. 7 Haziran 2018’de düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 1.000 kişi katıldı. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Enes Temel’in Kur'an-ı..