TIP FAKÜLTEMİZDE AKREDİTASYON HEYECANI

Verilen eğitimin uluslararası arenada dünya standartlarında olduğunun bir göstergesi olan eğitim akreditasyonunun çalışmalarına Üniversitemizce 18 ay öncesinde başlanmıştı. Konu ile ilgili olarak Üniversitemiz Tıp Fakültesinin Tıp Eğitimi Akreditasyonu için Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kuruluna (UTEAK) başvuru yapılmış ve kabul edilmiş başvuru ile ilgili olarak ÜTAK tarafından 07-11 Ocak 2018 tarihleri arasında Üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirildi.

ÜTAK’dan Prof. Dr. İskender Sayek’in ekip başkanlığında Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Hilal Batı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rukiye E. Ömeroğlu, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl İrem Budakoğlu, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Özçelik ve Başkent Üniversitesi Stajyer Dr. Esra Erdoğan’dan oluşan büyük bir ekip tarafından gerçekleştirilen ziyarette Üniversitemizin ilgili akreditasyon sürecindeki noktaları gözden geçirildi.

07 Ocak 2018 tarihinde başlayan ziyarette 08 Ocak 2018 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bülent Sabri Ciğali tarafından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, eğitim yönetimi, öğretim üyeleri, öğrencilerin ve ziyaret ekibinin katıldığı toplantıda dekanlık brifingi verildi.

Brifingin ardından ziyaret ekibi Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş’ı makamlarında ziyaret ettiler. Kurul üyeleri, 09-10 Ocak 2018 tarihlerinde öğrenci temsilcileri, araştırma görevlileri, bölüm ve anabilim dalı başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Fakültenin eğitim alt yapısı incelenerek dekanlık ofisleri ziyaret edildi.

Geniş bir ekip tarafından yoğun bir mesai harcanarak öğrenciler ve öğretim üyeleri ile ayrı ayrı görüşülerek Tıp Fakültemizin durumu değerlendirildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tezel ve Prof. Dr. Mustafa İnan, 103 öğretim üyesi, araştırma görevlileri ve öğrencilerin bulunduğu 11 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Çıkış Bildirim Raporu, Prof. Dr. İskender Sayek tarafından sunuldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemizin bölümlerinin akredite olmasını istiyoruz, bu konuda kararlıyız. Üniversitelerin bölümlerinin akredite olması bölümlerin uluslararası tanınırlığının ve bilinirliğinin artmasının yanı sıra kalite anlamında ve eğitim anlamında değer katmaktadır. Akredite olmuş bölümler diğer bölümlere oranla öne çıkmaktadır. Biz de tıp fakültemizi diğer tıp fakültelerinden öne çıkartma düşüncesiyle yola çıktık. İlk olarak kendi içimizde değerlendirmelerde bulunduk. Bir hazırlık aşaması gerçekleştirdik. Tıp Fakültemizin akreditasyona hazır olup olmadığının değerlendirilmesi için UTEAK’a başvurduk. Bağımsız bir kurul olan UTEAK’ın Fakültemizi değerlendirmesinden mutluyuz. Tıp eğitiminde 43 yıllık deneyimimiz ve birikimimizin yanı sıra alt yapımız ve insan gücümüzle bölgenin en güçlü sağlık hizmeti veren kurumuyuz. Kendimize güveniyoruz” dedi.

Prof. Dr. İskender Sayek tarafından sunulan Çıkış Bildirim Raporu Toplantısı’nda Tıp Fakültemiz olumlu özelliklerinin hakim olduğu vurgulandı. Aynı zamanda geliştirilmesi gereken noktalar bildirildi. Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğitim programının akreditasyon sonuç raporu UTEAK genel kurulunda görüşüldükten sonra Mart 2018’de Tıp Fakültemize bilgi verilecektir.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..