TIP EĞİTİCİLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programımızın akreditasyon sürecinde Eğiticilerin Eğitimi Programı kapsamında 12-13 Aralık 2017 ve 3-4-5 Ocak 2018 tarihlerinde 24 kişilik öğretim üyesi/elemanlarının katılımı ile Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “Temel Eğitim Becerileri” ile “İleri Eğitim Becerileri” kursları tamamlandı ve katılımcılara sertifikaları verildi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Sarıkaya’nın organizatörlüğü ve Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak ile Yrd. Doç. Dr. Albena Gayef’in eğiticiliğinde gerçekleştirilen beş günlük kurs programında katılımcılara Temel, Klinik Beceriler Eğitimi ve Ölçme Değerlendirme yöntemleri konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu.

“Temel Eğitim Becerileri” ve “İleri Eğitim Becerileri” kursları sertifika töreninde konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel, “Başarılı geçen bir eğitimin ardından gelinen noktada tıp eğitiminin ve öğrenim süreçlerinin günümüzde zenginleşerek geliştiğini görüyoruz. Bu manada biz eğiticilerin yeniden filizlenmesine olanak sağlayan başta Rektörlüğümüz olmak üzere tüm kıymetli eğiticilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Tıp fakültesi öğretim üyeleri hasta sağlığı ve tedavisi gibi bir sağlık hizmetinin yanı sıra eğiticilik görevini de beraberinde yürüten kişilerdir. Eğitim görev ve sorumluluğu bilinci ile en önemli görevimiz, topluma yüksek nitelikli sağlık hizmeti verebilecek bilgi, beceri ile donanıma sahip öğrenci, asistan ve akademisyen yetiştirmektir. Hocalarımızın eğitim becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla günümüz modern eğitim anlayışına ve yeni yaklaşımlara uygun, güncel bilgiler ışığında eğiticilerin eğitimi programını gerçekleştirdik. Multidisipliner ve geniş katılımlı programda, tıp eğitiminin nasıl olması gerekliliği ortaya konularak akademisyenlerimizin eğitim ve öğretim faaliyetleri alanındaki gelişimine katkıda bulunuldu. Güncel bilgi ve çağdaş yaklaşımlar ışığında alanında yetkin eğiticiler tarafından gerçekleştirilen kapsamlı eğitimler öğrencilerimizin güncel bilgilerle yetiştirilmesine katkı sunacaktır.  Üniversitemiz Tıp Fakültesi son bir yılda yakaladığı ivme ile akreditasyon ekibinin denetimlerine hazır hale geldi. Eğitimde emeği geçen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığına, eğiticilerimize ve katılımcı akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Program katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

 

Bu içerik 08.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 942 kez okundu.