TIP EĞİTİCİLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programımızın akreditasyon sürecinde Eğiticilerin Eğitimi Programı kapsamında 12-13 Aralık 2017 ve 3-4-5 Ocak 2018 tarihlerinde 24 kişilik öğretim üyesi/elemanlarının katılımı ile Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “Temel Eğitim Becerileri” ile “İleri Eğitim Becerileri” kursları tamamlandı ve katılımcılara sertifikaları verildi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Sarıkaya’nın organizatörlüğü ve Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak ile Yrd. Doç. Dr. Albena Gayef’in eğiticiliğinde gerçekleştirilen beş günlük kurs programında katılımcılara Temel, Klinik Beceriler Eğitimi ve Ölçme Değerlendirme yöntemleri konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu.

“Temel Eğitim Becerileri” ve “İleri Eğitim Becerileri” kursları sertifika töreninde konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel, “Başarılı geçen bir eğitimin ardından gelinen noktada tıp eğitiminin ve öğrenim süreçlerinin günümüzde zenginleşerek geliştiğini görüyoruz. Bu manada biz eğiticilerin yeniden filizlenmesine olanak sağlayan başta Rektörlüğümüz olmak üzere tüm kıymetli eğiticilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Tıp fakültesi öğretim üyeleri hasta sağlığı ve tedavisi gibi bir sağlık hizmetinin yanı sıra eğiticilik görevini de beraberinde yürüten kişilerdir. Eğitim görev ve sorumluluğu bilinci ile en önemli görevimiz, topluma yüksek nitelikli sağlık hizmeti verebilecek bilgi, beceri ile donanıma sahip öğrenci, asistan ve akademisyen yetiştirmektir. Hocalarımızın eğitim becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla günümüz modern eğitim anlayışına ve yeni yaklaşımlara uygun, güncel bilgiler ışığında eğiticilerin eğitimi programını gerçekleştirdik. Multidisipliner ve geniş katılımlı programda, tıp eğitiminin nasıl olması gerekliliği ortaya konularak akademisyenlerimizin eğitim ve öğretim faaliyetleri alanındaki gelişimine katkıda bulunuldu. Güncel bilgi ve çağdaş yaklaşımlar ışığında alanında yetkin eğiticiler tarafından gerçekleştirilen kapsamlı eğitimler öğrencilerimizin güncel bilgilerle yetiştirilmesine katkı sunacaktır.  Üniversitemiz Tıp Fakültesi son bir yılda yakaladığı ivme ile akreditasyon ekibinin denetimlerine hazır hale geldi. Eğitimde emeği geçen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığına, eğiticilerimize ve katılımcı akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Program katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..