TETOVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan misafir öğrenciler, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldıkları eğitimin ardından, 18 Temmuz 2018’de Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ile misafir öğretim elemanları ve öğrenciler yer aldı.

İlk olarak misafir öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla tanışan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında, “Tetova Üniversitesi’yle çok güçlü bağlarımız var. Kalıcı sekreteryasını üstlendiğimiz Balkan Üniversiteler Birliği’nin bu yılki toplantısı Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Biz sizinle her anlamda kardeşiz, akrabayız. Çanakkale’de ve birçok savaşta omuz omuza çarpışarak kan kardeşi de olduk. Bu yüzden de Tetova’dan gelen tüm kardeşlerimize kapımız her zaman sonuna kadar açık. 100 yıl önce aynı milletin evlatlarıydık, aynı bayrağın altındaydık. Tarih belki bizi bir nebze ayırdı ama yine birlikteyiz. Sadece üniversitemizde değil Edirne’nin her yerinde ‘Ben Balkanlar’dan geliyorum.’ dediğinizde size tüm kapılar açılacaktır. Çünkü Edirnelilerin de büyük bölümü Balkan göçmenidir. Sizi tanır, sever, sahip çıkar, yardımcı olurlar. Türkiye’de tüm Balkan milletleri aynı kazanda kaynadı, bundan dolayıdır ki hepimiz aynıyız ve biriz.” diyerek Tıp Fakültesi’nin akredite olmasından, teknolojik alt yapı ve insan gücünden ve gelişimlerinden bahsederek vizyon ve misyonlarını öğrencilere aktardı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin eğitim ve sağlık üssü olması hedefinden bahsederek Türkiye’de en fazla Balkanlı öğrenciye eğitim verdiklerini ve 2023 yılında 10.000 öğrenciye ulaşma hedefinde emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

Ardından söz alan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel “Sizleri gördükçe geçmişimizi ve köklerimizi görmüş gibi oldum. O coğrafyadan gelmiş bir ailenin evladı olarak sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Tüm imkanlarımızı sizlere seferber ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Sizlerden isteğimiz, akademik makalelerinizi, dünyadaki 18 dergiden biri olan, Tıp Fakültesi öğrencilerimizin çıkarmış olduğu ‘Turkish Medical Student Journal’e göndermeniz. Böylece sesinizi tüm dünyaya duyurmuş olacaksınız.” diyerek misafir öğrencilere ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ise Tıp Fakültesi’nin tüm hoca ve çalışanlarına teşekkür ederek, öğrencileri, ileriki yıllarda tekrar üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.
Misafir öğrenciler de burada kendilerini vatanlarında gibi rahat ve huzurlu hissettiklerini, eğitim sürecinde birçok yeni deneyim elde ettiklerini belirterek ilgilerinden ve desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, misafir öğrencilere sertifikalarını takdim etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Bu içerik 19.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 943 kez okundu.