TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişkiler Sorumlusu Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz, Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğr. Gör. Esin Ömer ile öğrenciler yer aldı.

Misafir öğrenci ve öğretim elemanlarıyla tanışan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında, Tetova Devlet Üniversitesi ile temasların her geçen gün arttığını ve Tetovalı misafirleri Türkiye, Edirne ve Trakya Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tetova ve Balkan coğrafyası ile çok güçlü bağlarımız var. Balkan coğrafyasındaki toplumlarla kültürel ve tarihsel birlikteliğimize paralel çok yakınız, adeta kardeşiz, akrabayız. 100 yıl önce aynı milletin evlatlarıydık, aynı bayrağın altındaydık. Tarih belki bizi bir nebze ayırdı ama gönüllerimiz halen bir. Allah katında kardeş olmamızın yanı sıra Çanakkale’de ve birçok savaşta omuz omuza çarpışarak kan kardeşi de olduk. Tüm bu nedenlerle bizler, birbirine kenetlenmiş iki milletiz. Türkiye, Edirne tarih boyunca Balkan coğrafyasındaki göçlere tanıklık etti. Bu yüzden bu ülkede ve şehirde pek çok akrabanıza rastlayabilirsiniz. Osmanlı, çok geniş bir coğrafyada, pek çok farklı kimliklere sahipti. Osmanlı’nın, farklı inançlar, milletler ve kültürler karşısındaki hoşgörü politikası, huzur ve barışın da temeli oldu. Bugün de bu coğrafyada aynı hoşgörü ve barış tohumlarının atıldığını görüyoruz. Türkiye, farklı kültürler karşısında, sevgi, saygı ve ortak değerleri yaşatmaya yönelik çabalarda öncü rol oynamaya devam ederek bölgede başı sıkışan topluluklara ev sahipliği yapma anlayışını sürdürüyor. Balkanlarda ne zaman bir karışıklık, bir kaos olsa gözler güçlü Türkiye’ye çevrilir. Türkiye’nin ana vatan rolünü üstlenişi bugün olduğu gibi gelecekte de devam edecek. Bu vatan hepimizin. Sizler, bizlerden ayrı değilsiniz. Tüm kardeşlerimize kapımız her zaman sonuna kadar açık. Sadece üniversitemizde değil, Edirne’nin her yerinde ‘Ben Balkanlar’dan geliyorum.’ dediğinizde tüm kapıların sonuna kadar açıldığını görürsünüz. Çünkü Balkan coğrafyasına gönülden sevgimiz ve bağlılığımız var. Edirnelilerin de büyük bölümü Balkan göçmeni. Sizi tanır, sever, sahip çıkar ve kendinizi yuvanızda hissetmeniz için destek olurlar.”

Tetovalı öğrencileri Edirne’de görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucu üyesi ve kalıcı sekretaryası. Balkan Üniversiteler Birliği’nin daha önce Edirne ve Sofya’da yapılan toplantıları bu yıl, Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti benim kardeşimdir. Ev sahipliklerinde gerçekleşen organizasyondan çok mutlu ve memnun döndük. Atina ve Bükreş’te gerçekleşecek organizasyonlarda Trakya Üniversitesi, Balkan Üniversiteler Birliği’nin Genel Sekreterliği görevine devam edecek. Balkanlar’da Türkiye ve bir üniversite denildiğinde akla ilk gelenin Trakya Üniversitesi olması gayreti ve çabası içerisindeyiz. 3000’i aşkın uluslararası öğrenciye sahibiz, bunun 2500’ü Balkan coğrafyasından. Bu durum, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar üzerindeki vizyon ve misyonunu açıklar nitelikte. Üniversitemiz, Türkiye’de Balkanlar’dan gelen öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite olmakla gurur duyuyor. 2023 yılında 10.000 uluslararası öğrenciye ulaşma amacıyla kararlı adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en önemli eğitim gücü olduğundan söz eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kurumun en önemli birimlerinden biri olan Tıp Fakültesi’nde eğitimlerini tamamlayan Tetovalı öğrencilere Tıp Fakültesi’nin donanımı ve akredite oluşundan söz ederek gelecek hedeflerini aktardı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, topluma, hekimlik kimliğiyle her alanda öncülük edecek misafir öğrencilerden enstrümanlarının insan olduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmamaları gerektiğini tembihleyerek, başarılar diledi ve iki ülkenin kardeşliği ile dostluğuna katkı sundukları için teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ise organizasyondan duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasına Trakya Üniversitesi ve Tıp Fakültesi ailesi olarak bu tür oluşumlara her zaman açık ve istekli olduklarını belirterek devam etti. Eğitimlerin istendiği gibi başarıyla tamamlandığını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Bu süreçte tüm kabiliyetlerimizi sizler için seferber ettik ve her daim etmeye de hazırız. Her geçen yıl sizlerden de gelen yoğun ilgi ve talep doğrultusunda bu süreçleri birlikte organize etmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da misafir öğrencilerin Trakya Üniversitesi’nden mutlu ve memnun ayrıldıklarını ifade ederek Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’e ve Tıp Fakültesi’nin akademik ve idari çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Trakya Üniversitesi’nin Dış İlişkiler Birimi olarak uluslararası üniversite ve öğrenciler ile iletişime her zaman açık olduklarını belirten Doç. Dr. Türkyılmaz, yeni yılda da benzer organizasyonlar gerçekleştirebilmek için şimdiden gerekli hazırlıklara başladıklarını sözlerine ekledi.

Tetova’dan gelip, bir yandan ülkemizin kültürel değerlerini tanırken bir yandan da tıp alanındaki yenilikçi yaklaşım ve çalışmaları yerinde görme fırsatı elde eden misafir öğrenciler, Edirne’de kendilerini ülkelerindeki gibi rahat ve huzurlu hissettiklerini, eğitim sürecinde birçok yeni tecrübe edindiklerini belirterek ilgilerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’e, dekan yardımcılarına ve tüm çalışanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, misafir öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Bu içerik 13.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1265 kez okundu.