TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE DÜZENLENEN ROMAN ÇALIŞTAYI’NA ÜNİVERSİTEMİZ ROMAN DİLİ VE KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜNDEN KATKI

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 14-15 Mart 2018 tarihlerinde Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Risk Altındaki Çocukların Kaliteli Eğitime Erişimleri, Roman Çocukları ve Eğitim" isimli çalıştay düzenlendi.

Roman çocuklarının eğitime erişim ve sürekliliğinin sağlanması, kaliteli eğitim olanaklarından daha iyi yararlanabilmeleri ve okullarda karşılaştıkları problemler karşısında iş birliği içerisinde çözümler üretilmesi amacıyla düzenlenen Çalıştaya Üniversitemizi temsilen Roman Dili ve Kültürü Araştırma Enstitüsümüzden Arş. Gör. Tülay Tekin Yılmaz davetli olarak katıldı.

Tülay Tekin Yılmaz, Çalıştayın açılışında "Roman Çocuk ve Gençlerin Okul Başarısızlıklarının Nedeni ve Çözüm Önerileri" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, sunum sonrası Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki Eğitim Komisyonuna katılarak  komisyonun çalışmalarına katkıda bulundu.

 

Bu içerik 20.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 400 kez okundu.