TARİHİ LOKOMOTİF TAMİR ATÖLYESİ HAYAT BULUYOR

Üniversitemizin başlattığı restorasyon çalışmaları neticesinde Karaağaç Yerleşkesi'nde atıl durumda bulunan Tarihi Lokomotif Tamir Atölyesi onarımı için çevre temizliği çalışmaları başladı. Yapılan temizlik çalışmaları neticesinde Tarihi Lokomotif Tamir Atölyesinin yeniden restore edilmesi için Üniversitemiz tarafından Kalkınma Bakanlığı fonlarına başvuru gerçekleştirilecek.

Restorasyon çalışmalarının ardından Edirne’mize yeni bir tarihi değer kazandırılmış olacak. Restorasyon sonunda bina müze, eğitim merkezi yada film stüdyosu olarak kullanılması planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Karaağaç Yerleşkesi'nde bulunan Lokomotif Tamir Atölyeleri bakımsız bir durumdaydı. Gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmaları ile bu tarihi binayı gün yüzüne çıkardık. Binanın restore edilmesi için Kalkınma Bakanlığımıza başvuru gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız sonucunda Edirne'mizin yeni bir tarihi değeri ortaya çıkmış olacaktır.” dedi.

Bu içerik 08 Haziran 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1063 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..