SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİNDE OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Edirne II. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından Otizm Farkındalık Ayı Programı kapsamında 6 Nisan 2018 tarihinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde “Otizm Farkındalık Sergisi” açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışına Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Edirne Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Yazıcı, öğretmenler, veliler ve öğrenciler ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı, konuya ilişkin olarak böyle bir etkinliğin içerisinde bulunmaktan ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek otizmi önemsediklerini vurguladı. Öğr. Gör. Hakan Akıncı, “Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapıyor. Bizler de Trakya Üniversitesi olarak bu konuya dikkat çekmek ve otizm ile ilgili faaliyet gösteren kuruluş ve dernekleri desteklemek istedik. Üniversite olarak gerek  Çocuk Gelişimi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile gerek gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin bütünü ile otistik bireylere ve ailelerine gerekli desteği sürdürmekteyiz. Gün önemli bir gün ve burada çocuklarımız ile birlikte olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde açılan sergide 20 otizmli öğrencinin yıl boyunca yaptıkları çalışmalar yer aldı.

 

Bu içerik 09.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 737 kez okundu.