SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı.

Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, ulusal basının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, geçtiğimiz günlerde özel röportajlarla Müzemizi TRT, A Haber, Ülke TV, Tvnet, Kaçkar TV’ye anlattı.

Tarihçi-Yazar Ahmet Anapalı'nın hazırlayıp sunduğu ve Ülke TV’de yayınlanan Tarihte Yürüyen Adam isimli programa röportaj veren Rektörümüz “Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ortada bir cami, hemen yan tarafında açık polikliniği ve yatan hasta kısmıyla hastane, hastanenin arkasında bir tıp fakültesi var. Bu yapının hemen karşısında 250 kişiye yemek çıkartılan bir imaret var. Zamanın endüstri mekanı olan bir tabhane var. Caminin iki kulaklarında misafirhaneler var. Sağlık kurumunun hemen yakınında hem temizlik hem de sağlık amaçlı kullanılan bir hamam var. Un öğüten yel değirmeni ve sıbyanhanesi var ki tam anlamıyla bir külliye. Yeni fethedilen bir toprağa cihanşümûl bir yapı oturtulmuş. O dönemde dünyanın en önemli sağlık kuruluşu burası. Burada gayrimüslimlere de Müslümanlarla eşit hizmet verilerek gönüllerde fethedilmiş oluyor. Burada insana, sağlığa ve bilime verilen değer var.” diyerek kuruluşundan müze oluşuna, aldığı ödüllerle günümüze ulaşan süreci anlattı ve Müzemiz hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Müze Sorumlusu Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Hakan Akıncı ayrıca Anadolu Ajansı’na da Müzeler Haftası ile alakalı olarak bir röportaj verdiler.

Ülke Tv’de yer alan programı izlemek için tıklayınız.

Bu içerik 23.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 915 kez okundu.