SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ’NİN KURULUŞUNUN 22. YILINA ÖZEL SERGİLER

Tıp alanında Ülkemizin ve Avrupa’nın en önemli müzelerinden biri olmasının yanı sıra aldığı ödüller ve kırdığı ziyaretçi rekorları ile adından söz ettiren Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde, kuruluşun 22. yılına özel iki güzide sergi ve dualar eşliğinde gerçekleşen iftar programları düzenlendi. 

Fotoğraf Sanatçıları Turhan Ülgüdür’ün “Gözümden Yansıyanlar” ve Murat Öztürk’ün “Doğa, Tarih ve İnsan” adlarını verdikleri sergide 57 fotoğraf sanatseverler ile buluştu. 

Serginin açılışında bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı, müzenin kurulmasında bugüne kadar emeği geçenleri de unutmayarak “Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin kuruluş yıl dönümünü vesilesi ile Müzemizde iki nadide fotoğraf sergisi düzenlenmekte. Çok değerli fotoğraf sanatçılarımız, Turhan Ülgüdür ve Murat Öztürk’e eserlerini bu önemli sergide bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyoruz. Müzemizin kuruluş yıl dönümü deyince akla rahmetli Dr. Ratip Kazancıgil geliyor. Kendisini bu mübarek ayda rahmetle anıyorum, mekanı cennet olsun. Bir Edirneli olarak, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü olarak 70’li yıllarda harabe durumundaki Sultan II. Bayezid Külliyesini ihya edip Trakya Üniversitesine kazandırılmasını sağlayan ve Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver ile fikir mücadelesi yürüten bu iki önemli şahsiyeti ve Trakya Üniversitesinin kuruluşundan bugüne kadar gelen rektörlerimizi, burada görev yapan personelimizi saygı ile anıyor ve şükranlarımızı sunuyorum.” dedi. 

Müze Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı’nın ardından söz alan fotoğraf sanatçısı Turhan Ülgüdür “Ben öncelikle bu serginin açılması için bize imkan sunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı’ya teşekkür ederim. Edirne’mizin güzide yerlerinden Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesinde fotoğraf sergisi açmak bizlere onur verdi. Sağlık Müzesinde olmasını bilhassa burada oturduğum ve Edirneli olduğum için istedim. Sergimde Edirne fotoğrafları var. İlk defa açtığım sergimde, toplam otuz bir eserden oluşan mimari, yaşam ve tarih konulu fotoğraflar yer alıyor.” dedi. 

Turhan Ülgüdür’ün ardından konuşma yapan Fotoğraf Sanatçısı Murat Öztürk “Müze Müdürümüz Öğr. Gör. Hakan Akıncı’nın daveti üzerine sergi yapmaya karar verdik. Sergim Türkiye ve Bulgaristan’da çekmiş olduğum fotoğraflardan oluşuyor. Doğa tarih ve insan sergisinde yirmi altı fotoğraf bulunmakta; bunların on üç tanesi Türkiye’den on üç tanesi de Bulgaristan’dan. Doğa-tarih ya da insan-tarih iç içe olan fotoğraflar… Son sekiz yılda çekmiş olduğum fotoğraflardan derleme bir sergi oluşturdum sizlere.” dedi.

Sağlık Müzesi’nin kuruluşunun 22. Yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi kapsamında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikriyle hayata geçirilen “Edirne ile El Ele” projesi ile Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak için Sultan II. Bayezid Külliyesi’ne gelen AK Parti MKYK Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi ve projenin fikir sahibi Dr. Nilgün Tabakoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Dış İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile Müze Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. 


Haber: Engin Arda
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 31.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 895 kez okundu.