SPLİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARETİ

Dünya Hidrojen Enerjisi Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu ve Eşi İpsalalı Dr. Ayfer Veziroğlu’nun çalışma arkadaşları Hırvatistan Split Üniversitesi Makine ve Gemi Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Frano Barbır ve Doç. Dr. Sandro Nızetıc Trakya Üniversitesi Rektörlüğünün daveti ile hidrojen enerjisi çalışmaları ve diğer alanlarda iş birliği olanaklarını görüşmek için Üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyaretlerinin birinci gününde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Prof. Dr. Frano Barbır ve Doç. Dr. Sandro Nızetıc, Uluslararası katılımlı 4. Anadolu Enerji Sempozyumu kapsamında hidrojen teknolojileri atölye çalışması ve fotovoltaik soğutma sistemleri sunumunu gerçekleştirdiler. Mühendislik Fakültesini ziyaret eden öğretim üyeleri, Mühendislik Fakültesinde yürütülmekte olan enerji projeleri hakkında bilgi aldılar.

Prof. Dr. Frano Barbır ve Doç. Dr. Sandro Nızetıc, ziyaretlerinin ikinci gününde, Trakya’da tarımsal alanda karşılaşılan enerji sorunları için yapılabilecek ortak projeler ve iş birliği çalışmaları için çeşitli incelenmelerde bulunmak üzere Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Doğan Eryener ve Doç. Dr. Oğuzhan Erdem’in katılımı ile İpsala gezisine katıldılar. İpsala Belediye Başkan Vekili Suat Batı, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ozan Akı, İpsala Çeltik Komisyon Başkanı Sedat Balcı, Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü katılımı ile yapılan görüşmelerde, çeltik ve enerji konularında bilgi paylaşımında bulunuldu. Daha sonra Heyet, Hamzedere Sulama Birliğini ve terfi pompa istasyonlarını ziyaret ederek İpsala Belediyesinde, Başkan Vekili Suat Batı’dan İpsala ilçesi hakkında bilgi edindi.

Ziyaretlerinin üçüncü gününde Prof. Dr. Frano Barbır ve Doç. Dr. Sandro Nızetıc, ortak projeler ve iş birliği çalışmaları için Üniversitemizin Mühendislik ve Tıp Fakülteleri öğretim üyeleri ile görüşerek Split ve Trakya Üniversiteleri arasında iş birliğinin geliştirilmesi için çalışmalar başlatma kararı aldılar.
Bu içerik 24.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 994 kez okundu.