“SOLOTÜRK TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE” KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu, SOLOTÜRK’ü 28 Mayıs 2019’da İktisat Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda ağırladı.

Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mukadder İğdi Şen, konuşmasında SOLOTÜRK F-16 Gösteri Ekibi’ne davetlerini kabul ettikleri için teşekkür ederek “Türk Hava Kuvvetleri tarafından kurulan SOLOTÜRK’ün amacı, Türk pilotlarının yeteneklerini göstermek ve gençleri havacılığa teşvik etmektir. Türk Yıldızları’ndan farkı, tekli gösteri olmasıdır. SOLOTÜRK logosu üzerinde bulunan kartal başı Türk Hava Kuvvetleri’nin sembolüdür. Altın renkli ay yıldız, Türk milletine verilen değeri simgeler. Uçağın üstündeki gümüş renkli tek yıldız, 21. yüzyılın yıldızıdır. Kanattaki kartal ise havacılık ruhundaki özgürlüktür.” dedi.

SOLOTÜRK F-16 Gösteri Ekibi bir sunum gerçekleştirerek öğrencilerin sorularını cevapladı. Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı program sonunda SOLOTÜRK’e katılımlarından dolayı plaketlerini takdim ederken "Yılın 12 ayı en zorlu koşullarda Ülkemizin bekası için mücadele veren Kahraman Türk Ordusu'na ve ismini dünya literatürüne altın harflerle yazdırmış olan SOLOTÜRK’e şükranlarımı arz ederim." dedi.

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı ve Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu tarafından hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile etkinlik son buldu.


Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 31.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 553 kez okundu.