SOFYA BÜYÜKELÇİSİ AYLİN SEKİZKÖK, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu önderliğindeki Trakya Üniversitesi heyeti, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ile bir araya geldi. Görüşmeye, Büyükelçi Aylin Sekizkök’ün eşi, Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök de katıldı. Büyükelçilik makamında gerçekleşen iadeiziyarette, Türkiye’nin Balkanlar stratejisi ve Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar vizyonu üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğinin vurgulandığı görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliklerinin sürdürülebilir hale getirilmesine ilişkin görüşler ortaya kondu. 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ile Basın Danışmanı ve Özel Kalem Öğr. Gör Kıvanç Ada’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlarda kısa, orta ve uzun vadeli planları ve Bulgaristan üniversiteleri ile olan ilişkileri hakkında bilgiler aktardı. Amaçlarının Trakya Üniversitesi’nin adını Balkanlar başta olmak üzere tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bulgaristan üniversiteleri ile çok sayıda protokole imza attık. Trakya Üniversitesi, 80 Balkan üniversitesinin üye olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin Daimî Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kalıcı Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş durumda. Balkan ülkeleri ile çok güçlü dostluk ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Bu kapsamda Bulgaristan ile ilişkilerin daha geliştirilmesi ve güçlendirilmesi çerçevesinde her türlü iş birliğine hazırız.” dedi.

Ziyarette, her iki tarafın da birlikte çalışma ve Türkiye-Bulgaristan diyaloğunun gelişmesi yönünde istekli olduğunun altını çizen Büyükelçi Aylin Sekizkök, yaptığı uluslararası iş birlikleri ve Balkanlara yönelik çalışmaları ile Trakya Üniversitesi’nin Türk yükseköğreniminin önemli bir unsuru olduğunu ve Türkiye’nin dış politikası için büyük önem taşıdığını söyledi. Büyükelçi Aylin Sekizkök, gösterdikleri çaba ve sarf ettikleri emekler için Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibine teşekkür ederek Trakya Üniversitesine Balkanlar vizyonu çerçevesinde ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Bu içerik 10.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 440 kez okundu.