SIRADAKİ HEDEF TOKYO PARALİMPİK OYUNLARI

Üniversitemizin Gururu Milli Sporcularımız Ecem Taşın ve Tuğba Gülşah Konuş Antalya’dan Madalyayla Döndü

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi ve Geleneksel Sporlar Topluluğu öğrencileri Ecem Taşın ve Tuğba Gülşah Konuş, Antalya’da yapılan IBSA Görme Engelliler Uluslararası Para Judo Turnuvası’nda önemli bir başarıya imza attılar. Tokyo Paralimpik hazırlık turnuvası olan IBSA Görme Engelliler Uluslararası Para Judo Turnuvası’nda Ecem Taşın 48 kiloda gümüş madalya, Tuğba Gülşah Konuş ise 52 kiloda bronz madalya kazandı.

Ecem Taşın ve Tuğba Gülşah Konuş’un Mili Takım adına bireysel antrenörlüğünü üstlenen Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Demiral konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sporcularını başarılarından dolayı kutladığını belirterek, Kovid-19 pandemisi sürecinde antrenmanları sürdürmenin ve uluslararası müsabakalara katılım koşullarının oldukça güçleştiğini, ancak tüm zorluklara rağmen 2021 yılında Tokyo’da gerçekleştirilecek olan Paralimpik Oyunları’na en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade etti.

Ecem Taşın ve Tuğba Gülşah Konuş, Tokyo Paralimpik kota ve hazırlık turnuvası olarak 24-27 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan IBSA Görme Engelliler Uluslararası Bakü Para Judo Turnuvası’nda, Haziran ayında İngiltere’de yapılacak olan turnuvada ve 24 - 27 Ağustos 2021 tarihlerinde Tokyo Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Trakya Üniversitesi olarak, ülkemizi uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil eden değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Bu içerik 15.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 564 kez okundu.