ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATİM DUASINA DAVET

Milli varlığımızı ve yaşadığımız vatan toprakları üzerindeki istiklalimizi kendilerine borçlu olduğumuz şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran borcumuz sınırsızdır. Milletimizin tarihi zaferlerle doludur. Bunlardan biri de önümüzdeki günlerde 103. Yıldönümünü idrak edeceğimiz 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferidir.

Milli şairimiz “Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı / Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” mısralarıyla bizlere şehit oğlu olmanın sorumluluğunu en veciz şekilde hatırlatmıştır. Biz Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak gerek Çanakkale'de gerek İstiklâl Harbi'nde gerek bölücülüğe ve yıkıcılığa karşı verilen teröre karşı mücadelede gerek vatanımızın sınırlarının güvenliği için yapılan Afrin Operasyonu’nda gerekse bütün tarihimiz boyunca canını; imanı, vatanı, dini ve milleti için feda eden şehitlerimize olan minnet borcumuzun asgari ifadesi olarak onlara hayır dualarımızı iletmek üzere öğrencilerimizin katılımıyla hatimler indirdik. Hatim duamızı 16 Mart 2018 tarihinde (Cuma günü) Selimiye Camii’nde Cuma namazı öncesi yapacağız.Trakya Üniversitesi mensupları ve tüm halkımız davetlidir.

Bu içerik 12 Mart 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 628 kez okundu.

YENİ EDİRNE’NİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇ KENARI SOSYAL TESİSLERİ

Trakya Üniversitesi’nin Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan V. Yücel Kurtdere ve değerli personellerinin katkılarıyla 2018’in ilk aylarında başlayan yenileme ve dönüşüm çalışmaları, sürdürülebilirlik ilkesiyle, tüm hızıyla devam ediyor. Edirne’ye yıllardır hizmet veren tesisler, yenilenen yüzü, her geçen gün daha da artan..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TARİHİNDE BİR İLK: ÜNİVERSİTE AİLESİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite tarihinde ilk defa düzenlenen iftar yemeği, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi’nde gerçekleşti. 7 Haziran 2018’de düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 1.000 kişi katıldı. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Enes Temel’in Kur'an-ı..