ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATİM DUASINA DAVET

Milli varlığımızı ve yaşadığımız vatan toprakları üzerindeki istiklalimizi kendilerine borçlu olduğumuz şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran borcumuz sınırsızdır. Milletimizin tarihi zaferlerle doludur. Bunlardan biri de önümüzdeki günlerde 103. Yıldönümünü idrak edeceğimiz 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferidir.

Milli şairimiz “Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı / Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” mısralarıyla bizlere şehit oğlu olmanın sorumluluğunu en veciz şekilde hatırlatmıştır. Biz Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak gerek Çanakkale'de gerek İstiklâl Harbi'nde gerek bölücülüğe ve yıkıcılığa karşı verilen teröre karşı mücadelede gerek vatanımızın sınırlarının güvenliği için yapılan Afrin Operasyonu’nda gerekse bütün tarihimiz boyunca canını; imanı, vatanı, dini ve milleti için feda eden şehitlerimize olan minnet borcumuzun asgari ifadesi olarak onlara hayır dualarımızı iletmek üzere öğrencilerimizin katılımıyla hatimler indirdik. Hatim duamızı 16 Mart 2018 tarihinde (Cuma günü) Selimiye Camii’nde Cuma namazı öncesi yapacağız.Trakya Üniversitesi mensupları ve tüm halkımız davetlidir.

Bu içerik 12.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 907 kez okundu.