ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATİM DUASINA DAVET

Milli varlığımızı ve yaşadığımız vatan toprakları üzerindeki istiklalimizi kendilerine borçlu olduğumuz şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran borcumuz sınırsızdır. Milletimizin tarihi zaferlerle doludur. Bunlardan biri de önümüzdeki günlerde 103. Yıldönümünü idrak edeceğimiz 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferidir.

Milli şairimiz “Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı / Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” mısralarıyla bizlere şehit oğlu olmanın sorumluluğunu en veciz şekilde hatırlatmıştır. Biz Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak gerek Çanakkale'de gerek İstiklâl Harbi'nde gerek bölücülüğe ve yıkıcılığa karşı verilen teröre karşı mücadelede gerek vatanımızın sınırlarının güvenliği için yapılan Afrin Operasyonu’nda gerekse bütün tarihimiz boyunca canını; imanı, vatanı, dini ve milleti için feda eden şehitlerimize olan minnet borcumuzun asgari ifadesi olarak onlara hayır dualarımızı iletmek üzere öğrencilerimizin katılımıyla hatimler indirdik. Hatim duamızı 16 Mart 2018 tarihinde (Cuma günü) Selimiye Camii’nde Cuma namazı öncesi yapacağız.Trakya Üniversitesi mensupları ve tüm halkımız davetlidir.

Bu içerik 12 Mart 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 690 kez okundu.

YENİ YUNANİSTAN SELANİK ARISTOTLE ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz Selanik Aristotle Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Selanik Aristotle Üniversitesi Rektörü Prof. Pericles A. Mitkas, akademisyen ve öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Ariadni Stogiannidou, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başka..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDE “VİYOLONSEL & GİTAR DUO KONSERİ”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Viyolonsel&Gitar Duo” konseri düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Trakya Üniversitesi’nin davetlisi olarak geldiği Edirne’de, Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda bir konser etkinliği gerçekleştirdi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı &oum..