ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATİM DUASINA DAVET

Milli varlığımızı ve yaşadığımız vatan toprakları üzerindeki istiklalimizi kendilerine borçlu olduğumuz şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran borcumuz sınırsızdır. Milletimizin tarihi zaferlerle doludur. Bunlardan biri de önümüzdeki günlerde 103. Yıldönümünü idrak edeceğimiz 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferidir.

Milli şairimiz “Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı / Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” mısralarıyla bizlere şehit oğlu olmanın sorumluluğunu en veciz şekilde hatırlatmıştır. Biz Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak gerek Çanakkale'de gerek İstiklâl Harbi'nde gerek bölücülüğe ve yıkıcılığa karşı verilen teröre karşı mücadelede gerek vatanımızın sınırlarının güvenliği için yapılan Afrin Operasyonu’nda gerekse bütün tarihimiz boyunca canını; imanı, vatanı, dini ve milleti için feda eden şehitlerimize olan minnet borcumuzun asgari ifadesi olarak onlara hayır dualarımızı iletmek üzere öğrencilerimizin katılımıyla hatimler indirdik. Hatim duamızı 16 Mart 2018 tarihinde (Cuma günü) Selimiye Camii’nde Cuma namazı öncesi yapacağız.Trakya Üniversitesi mensupları ve tüm halkımız davetlidir.

Bu içerik 12 Mart 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 659 kez okundu.

YENİ KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM’A BÜYÜK ONUR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın adı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin Yakutiye İlçesi’nde yaptırılan eğitim merkezine verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlik yap..