ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM ELEMANLARI PLASTİK SANATLAR SERGİSİ

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları Plastik Sanatlar Sergisi 24 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde açıldı. Sergiye Seramik, Geleneksel El Sanatları, Grafik Tasarımı, Kuyumculuk ve Takı tasarımı bölümlerinin öğretim elemanları farklı eserlerle katılım gösterdi.

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semiha Kartal, Öğretmenler Günü vesilesiyle açılmış olan sergide bir konuşma gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Semiha Kartal “Hepimizin birey olma yolunda en büyük ışık kaynağı, yol göstericisi olan öğretmenlerimizin böyle özel günlerde anılıyor olması bizim için çok önemli. Bugün öğretmenlerimizin önemini anlatmak için toplandık ancak tabi ki bunu tek bir güne sığdırmak mümkün değil. Üzerimizde emeği olan öğretmenlerimizin varlığını hissediyor olmak hepimiz için onur kaynağı. Bu serginin oluşumuna katkı sağlayan tüm hocalarımın ellerine ve emeklerine sağlık.” dedi.

Öğretim elemanları katılımcılarla birlikte sergiyi gezdi. 24 Kasım 2017 tarihinde açılan sergi 01 Aralık 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..