ROMANYA BÜKREŞ BÜYÜKELÇİLİĞİ VE TÜRK ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Rektörümüz Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu Romanya Bükreş Büyükelçisi Sayın O. Koray Ertaş’ı ziyaret etti. Büyükelçimize Üniversitemizin de organizatörleri arasında yer aldığı ve sekizincisi Köstence’de düzenlenen Uluslararası Balkan Kongresi ve Romanya’da gerçekleştirilecek görüşmeler konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Büyükelçimiz Sayın Koray Ertaş Trakya Üniversitesinin Romanya’daki Üniversiteler ile gerçekleştirdiği görüşmelerden dolayı çok büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ardından Büyükelçimize birlikte Romanya’daki Türk Şehitliğine geçildi. Bükreş Türk Şehitliği, Birinci Dünya Savaşı’nda 27 Ağustos 1916 günü açılan Romanya Cephesi’nde yapılan muharebelere katılan 6. Kolordu’ya bağlı 15. ve 25. Tümenlerden, şehit olan askerler adına 1932’de kurulmuştur. Şehitlikte yatan 400 şehidin kimlikleri bilinmekte olup, toplu mezarda ise kimlikleri bilinmeyen 575 şehit bulunmaktadır. Şehitler için dua okunarak saygı duruşunda bulunuldu.
Bu içerik 11.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 671 kez okundu.