REKTÖRÜMÜZÜN SELANİK TEMASLARI

Yunanistan’ın Selanik şehrinde 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı’na katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Selanik’te bir dizi temaslarda bulundu.

Heyet 11 Mayıs 2017 tarihinde Aristotales Üniversitesi Rektörü Pericles A. Mitkas’ın da katılımıyla Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostos Tzitzikostas ile 11 Mayıs 2017 tarihinde bir görüşme gerçekleştirdi. Heyetimiz ayrıca aynı tarihte Yunanistan İç İşleri Bakanlığı Makedonya-Trakya’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Maria Kollia Tsarouha ve Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris ile de bir araya geldi.
Temaslarda Üniversitemizin Balkanlar vizyonu paylaşılarak iş birliğinin artırılması ve yapılacak projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Bu içerik 18 Mayıs 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 779 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..