REKTÖRÜMÜZÜN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Tarihte Bugün bir destanın yazıldığı gündür, Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığını simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdeyiz. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milletinin, ölümsüz kahramanları ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Türk milletinin tarihe vurmuş olduğu damganın sözleridir bu şiir. Çanakkale’de 7 düvele göğsünü siper etmiş bu millet zamanın akışını değiştirmiş, imkansızlıklar içerisinde tıpkı Zümrüdüanka gibi küllerinden doğmuştur. Milli ruhun şahlandığı, Türk’ün bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin Anadolu’da sönmeyeceğinin işareti Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını aynı coşku, bilinç ve ruh ile yaşıyoruz. Bizlere bu kutlu toprakları vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

Bu içerik 18 Mart 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 448 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..