REKTÖRÜMÜZÜN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bugün, esarete razı olmayan Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı eşsiz bir zaferle taçlandırıldığı gündür. Bu büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923’te adeta küllerinden doğan anka kuşu misali, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesi ve muasır medeniyetlerin seviyesi çıkma hedefi ile Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Üniversiteler ülkelerdeki gelişmelerin tetikleyicisi, nesillerin yetişmesindeki en önemli duraklardır. Üniversiteler geçmişten aldıkları birikimleri geleceğe taşıyan köprülerdir. Medeniyetimizin vermiş olduğu güç, gençlerimizin enerjisi ve milletimizin azmi ile Cumhuriyetimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

Milletimizin eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, toplumun ortak vazifesidir. Üniversitemiz; 1700 akademik, 1500 idari personeli ve 49.000 öğrencisi ile inanç, kararlılık ve azimle çalışmakta ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktadır.

Bu vesile ile Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşacağına olan inancımızı bir kere daha belirtirken Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için mücadele veren tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU
Bu içerik 29 Ekim 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 338 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..