REKTÖRÜMÜZÜN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

5000 yıllık Türk tarihi boyunca aziz milletimiz çok defa zor şartlarla karşılaştı, birçok badireler atlattı. Sinesinde birçok acıyı ve imkansızlığı harmanlayarak tarihe damga vuran zaferler kazandı. 1071’de Alparslan ile Malazgirt’te kendisinden kat kat kuvvetli bir düşmanı yenerek kendisine Anadolu’yu ebedi yurt edindi, 1453’te Fatih Sultan Mehmet ile geçilmez denilen surları geçti, 1915’te daha birkaç sene önce kendisine hasta adam ilan edilen devletin evlatları 7 düvelin ordularına dur diyerek tarihe Ege Denizi’nin sularına Çanakkale Geçilmez yazdı, 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek düşmanı Anadolu’dan temizledi.

İşte bu tarihe yön veren ve Türk mührünü silinmez bir şekilde vuran aziz Türk milleti bundan bir yıl önce 15 Temmuz gecesi sinesini tanklara, uçaklara ve mermilere siper ederek bir destan daha yazmış, bağımsızlığına, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Birinci senesini andığımız bu olayın acısı hala yüreklerimizde tazeliğini korurken demokrasimize ve özgürlüğümüze her zamankinden daha çok sahip çıkacağımızı ve öğrencilerimizi de bu bilinçle yetiştireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bilimin, aklın ve gelişimin öncüsü olan üniversiteler olarak vatanımıza ve milletimize her daim müteşekkir kalacağımızı ifade ederken bu vesileyle 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazılırken şehadet mertebesine ulaşan 249 kahramanımızı rahmet ve şükran ile anarken 2193 gazimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.
Bu vatan sizleri asla unutmayacaktır.

Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU
Bu içerik 15 Temmuz 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 599 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..