REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Engeller her şeyden önce düşünce kalıplarımızda olsa da, bu engelleri empati ve birlikte yaşama kültürüyle aşmanın çok zor olmadığını biliyoruz. Bizler, engelsiz bir dünya yaratmanın mümkün olduğuna inanıyor, geleceğe hep birlikte umutla bakabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Trakya Üniversitesi olarak bu düşüncelerle 2017 yılında kurduğumuz Engelsiz Üniversite Birimi; tüm öğrenci ve çalışanlarımızın, üniversitedeki olanaklara eşit bir şekilde erişmesini sağlamak, akademik, sosyal, kişisel ve mesleki gelişimi destekleyen bir zemin yaratmak için şevkle çalışmaya devam ediyor.

Herkes için daha yaşanabilir ve erişilebilir bir dünya inşa etmek ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabilir. Trakya Üniversitesi olarak asıl hedefimiz de bu konudaki toplumsal farkındalığı, duyarlılığı her geçen gün daha da artırmak.

Bu düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, gönlümüzdeki, zihnimizdeki engelleri yıkmak için bir milat olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

Bu içerik 03.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 530 kez okundu.