REKTÖRÜMÜZ GÜMÜLCİNE’DE SÜNNET ŞÖLENİNE KATILDI

Gümülcine Kozlukebir Belediyesinin 08 Temmuz 2017 tarihinde düzenlediği II. Sünnet Şöleni’ne katılmak üzere Yunanistan'da bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu şölen öncesinde Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'yı ziyaret etti. Kozlukebir Belediyesinin düzenlediği şölene Rektörümüzün yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekilleri, Kozlukebir Belediyesinin kardeş şehirlerinin belediye başkanları, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve Türkiye ile Yunanistan’da çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Protokol sünnet töreni öncesinde düzenlenen yemeğe katıldı. Rektörümüz yaptığı konuşmada “Sizlere Trakya Üniversitesinden ve Türkiye’den selam getirdim. Edirne ile bu bölgenin çok güçlü bağları vardır. Bütün yollar Edirne’ye çıkar. Bizim 47.000 öğrencimizin 748’i bu bölgedendir. Üniversite olarak bu noktada eğitim hizmeti vermekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca güçlü bir alt yapısı olan 1100 yataklı hastanemiz, tüm imkanlarımız ile hizmetinizdeyiz. Umuyorum bugün sünnet olan bu çocuklar gelecekte Üniversitemizden mezun olacaklar.” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “Bu bölgede 600 yıl medeniyetimiz herkesin dinini, inancını, kültürünü serbest bir şekilde barış içerisinde yaşattı. Aynı anlayışın burada devam etmesini diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz ve protokol sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler dağıttı.
Bu içerik 13.07.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1039 kez okundu.