REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU VE GENEL SEKRETER YARDIMCISI ÖĞR. GÖR. BURAK İŞÇİMEN’DEN, AK PARTİ EDİRNE MİLLETVEKİLİ DR. FATMA AKSAL’A ZİYARET

Trakya Üniversitesi ve Edirne’nin ihtiyaçları, bu ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilecek çözüm önerileri ile önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projeleri değerlendirmek üzere Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen; AK Parti MKYK Üyesi, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal’a bir ziyaret gerçekleştirdi. TBMM’de gerçekleşen görüşmede bölge tarımı, tarıma yönelik AR-GE ve inovatif faaliyetler, tarımsal istihdamın geleceğine yönelik çözüm önerileri ve projeler başta olmak üzere üniversite ve bölge ile ilgili birçok konu görüşüldü.

Edirne’nin verimli tarım arazilerine sahip olduğunu, bölgenin doğru proje ve modern tarım yöntemleri ile büyük bir nüfusa yetecek bir potansiyel taşıdığını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bölgenin en eski ve köklü yükseköğretim kurumu olarak bu potansiyeli harekete geçirmek istediklerini belirtti. Türkiye’de kentlerden köylere geri dönüşün yavaş bir şekilde de olsa başladığını, üretilecek doğru projelerle bunun daha da hızlanacağını vurgulayan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Özellikle ürün çeşitliliği, tarım arazilerinin uygunluğu ve büyük şehirlere yakınlığı sebebiyle Edirne, tarım ve tarımsal istihdamda önemli bir yer tutuyor. Ülke olarak geleneksel tarım yöntemlerini terk etmemiz, modern tarım yöntemleri ile katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz artık bir zorunluluk. Genetiği değiştirilmiş tohumlardan uzaklaşılarak Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz başta olmak üzere Devletimizin yürüttüğü yerli ve milli tohum ve tarım projelerinin yaygınlaştırılması, çiftçilerimizin bu tohumları tercih etmesinin teşvik edilmesine yönelik üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.” dedi.

AGROPARK başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dr. Fatma Aksal’ın kendilerine her türlü desteği verdiğini, kısa bir süre önce yine birlikte Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve görüşülen konuların takipçisi olacaklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Burak İşçimen’in şahsında Trakya Üniversitesi’ne, çevre ve tarım başta olmak üzere Edirne ve ülkemiz adına attıkları adımlar ile hayata geçirdikleri projelerden ötürü teşekkür eden Dr. Fatma Aksal, “Bu verimli görüşmede, Üniversitemizde devam eden projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Edirne’ye yapılan her hizmetin ve Üniversitemizin destekçisi ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Bu içerik 06.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1274 kez okundu.