REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT OFİSİNİ ZİYARET ETTİ

Trakya Üniversitesi, uluslararası üniversite olma hedefi doğrultusunda yürüttüğü sistemli çalışmalar ve “Geleceğe Köprü” sloganıyla, yabancı uyruklu öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaya devam ediyor. Uluslararası öğrenci başvuruları çerçevesinde, her yıl ülke ve öğrenci sayısı bakımından önemli bir artış gösteren ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarındaki öğrenciler tarafından tercih edilen Trakya Üniversitesi’nin, birinci yerleştirme başvuruları 9-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında tamamladı.

Trakya Üniversitesi’ni tercih eden uluslararası öğrencilerin kayıtlarının yapıldığı Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kayıt için farklı ülkelerden gelen öğrenciler ve aileleriyle sohbet ederek, ardından kayıt masasına geçti ve uluslararası öğrencilerin kaydını bizzat gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere verdiği değeri ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Evladı Fatiha’nın emanetleri, soydaş ve akraba topluluklarımızla birlikte dünyanın dört bir yanından üniversitemizde öğrenim görmeyi tercih eden öğrencilerimize, Edirne’de, Trakya Üniversitesi’ndeki yeni yaşamlarında başarılar diliyoruz Gönül coğrafyamızdan gelen evlatlarımız, üniversitemizde alacakları eğitimle ülkelerine döndüklerinde, vatanlarına hizmet edecekleri gibi bizimle de gönül köprüleri kurmaya devam edecek. Göz bebeğimiz öğrencilerimizin, evlerindeymiş gibi rahat hissetmelerini sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Üniversitemize her geçen yıl artan yurt dışı talebini karşılamak ve Balkanların en önemli eğitim kurumu olarak yolumuza devam etmek en büyük hedeflerimizden… 2023 yılında, 10.000 uluslararası öğrenciye eğitim verme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Kayıtlarını gerçekleştirdiği öğrencilere kartvizitini veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm uluslararası öğrencilere, herhangi bir ihtiyaç duymaları halinde kendisine ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ulaşabileceklerini ifade etti.

Bu içerik 16.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 940 kez okundu.