REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NUN BATI TRAKYA TEMASLARI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Batı Trakya Türklerinin büyük lideri Dr. Sadık Ahmet’in Hakk’a yürüyüşünün 23. yılı vesilesiyle, Gümülcine’de düzenlenen anma törenleri çerçevesinde bir dizi temasta bulundu.

Batı Trakya temasları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un programındaki oturumlara katılan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dr. Sadık Ahmet’in kurucusu olduğu Dostluk Eşitlik Barış Partisi’ne (DEP) bir ziyaret gerçekleştirerek DEP Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ile bir araya geldi. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaret kapsamında, Batı Trakya’daki soydaşlarımızın durumu hakkında Mustafa Ali Çavuş ile bilgi ve görüş alışverişinde bulunarak, her zaman soydaşlarımızın yanında olacakları mesajını verdi. Program kapsamında Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni de ziyaret eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, dernek temsilcileriyle bir araya gelerek, Dr. Sadık Ahmet’in 23. ölüm yıl dönümünde, bu birleştirici rolü bir defa daha hissetmenin kendilerine memnuniyet verdiğini belirtti.

Bu içerik 26 Temmuz 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 616 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..