REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NDAN YUNANİSTAN EDİRNE KONSOLOSLUĞUNA ZİYARET

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Yunanistan’da, 24 Temmuz 2018’de başlayan ve 83 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangın nedeniyle, 26 Temmuz 2018’de, Yunanistan Edirne Konsolosu Sotiria Theocharidi’ye taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ülkemizin ve Trakya Üniversitesi’nin, Balkanlarla yakın ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek Türkiye ve Yunanistan’ın tarihi ve kültürel birlikteliğinin, sadece iyi günlerde değil, yaşanılan acılarda da ortak olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, talep gelmesi durumunda Trakya Üniversitesi’nin tüm insani gücüyle Yunanistan’ın yanında bulunacağını belirterek, Yunan halkının acısını yürekten paylaştıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Edirne Konsolosluğu görevine kısa süre önce atana Sotiria Theocharidi’ye, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bu içerik 27.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2029 kez okundu.