REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NDAN YUNANİSTAN EDİRNE KONSOLOSLUĞUNA ZİYARET

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Yunanistan’da, 24 Temmuz 2018’de başlayan ve 83 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangın nedeniyle, 26 Temmuz 2018’de, Yunanistan Edirne Konsolosu Sotiria Theocharidi’ye taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ülkemizin ve Trakya Üniversitesi’nin, Balkanlarla yakın ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek Türkiye ve Yunanistan’ın tarihi ve kültürel birlikteliğinin, sadece iyi günlerde değil, yaşanılan acılarda da ortak olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, talep gelmesi durumunda Trakya Üniversitesi’nin tüm insani gücüyle Yunanistan’ın yanında bulunacağını belirterek, Yunan halkının acısını yürekten paylaştıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Edirne Konsolosluğu görevine kısa süre önce atana Sotiria Theocharidi’ye, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bu içerik 27 Temmuz 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1515 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..