REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, ETSO BAŞKANI RECEP ZIPKINKURT’U ZİYARET ETTİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Recep Zıpkınkurt’u ziyaret etti. 17 Temmuz 2018’de gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Recep Zıpkınkurt’u tekrar göreve atanmasından dolayı kutlayarak başarılı bir dönemin ardından yeniden atanmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görüşmede Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin (KÜSİ) önemine değinerek “Sayın Recep Zıpkınkurt’un Başkanlığı süresince, Odamızla birçok proje gerçekleştirdik. Bu projelerden çok olumlu sonuçlar aldık. Üniversitemiz akademik kadrosunun, sanayicileri birebir ziyaret ederek Ar-Ge ve diğer teknik destekler hakkında kurumları bilgilendirmesinden sanayicilerimiz çok memnun. Diğer taraftan hayata geçirdiğimiz 3+1 İş Yeri Uygulama Eğitimi projemizin başarılı sonuçlarını da önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz. Üniversitemiz, yetişmiş, nitelikli meslek elemanları konusunda Odamıza her türlü desteği vermeye hazır. Bu süreçte sağlık, turizm, sanayi alanlarında yapacağımız faaliyetlerle Edirne ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu noktada Odamızın desteği ve işbirliği bizim için çok değerli. ETSO’yu aynı zamanda ‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ burs programımızın destekçileri arasında görmekten de büyük mutluluk duyacağız.” dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek yeni dönemde yapılacak çalışmalar için Trakya Üniversitesi’ne her türlü desteği vereceklerini ve önümüzdeki günlerde “Bir Öğrenci de Sen Okut” projesi kapsamında burs vermek istediklerini ifade etti. Başkan Zıpkınkurt ayrıca Trakya Üniversitesi’nin, Edirne’nin gelişiminde önemli katkıları olduğunu belirterek “Üniversitenin şehrimize sağlık turizmi bakımından katkısını çok önemsiyoruz. Özellikle son dönemde yapılan iyileştirmelerle birlikte bu yönde büyük ivme yaşanıyor. Bu da Edirne ekonomisine bir katma değer yaratması bakımından önem kazanıyor. Diğer taraftan üniversite-sanayi işbirliği konusunda da, birlikte önemli çalışmalara imza atıyoruz. Edirne hepimizin. Bu kenti daha da güçlü bir konuma taşımak için Üniversitemizle birlikte omuz omuza çalışmaya hazırız. Üniversitemizin Edirne’ye kattığı değerler için başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere, tüm Trakya Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu içerik 19.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 313 kez okundu.