REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, AKILLI ŞEHİRLER VE BELEDİYELER KONGRE VE SERGİSİ’NE KATILDI

Teknolojik ve yenilikçi yaklaşımlarla sınırlı kaynakları etkin kullanmayı, gelecekteki problem ve ihtiyaçlara çözüm üretmeyi hedefleyen ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’ne Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da iştirak etti.

TBB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle 15-16 Ocak 2020 tarihlerinde, ATO Congresium’da düzenlenen etkinliğin kongre bölümünde 3 ana oturum, 12 panel, 6 seminer; sergi bölümünde ise 52’si belediyelere ait toplam 156 stant yer aldı. Yerli ve yabancı toplam 113 konuşmacının yer aldığı ve çeşitli kurum ve kuruluşların sunumlarıyla katkı verdiği kongrenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Kimi belediyelerimizin şimdiden akıllı şehirlerle ilgili hem kurumsal kapasiteyi geliştirme hem de fiili uygulamalar yönünde adımlar attıklarını biliyoruz. Tüm bu hazırlıklarla Türkiye, akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Belediyelerin akıllı şehir kavramı çerçevesinde altyapı, güvenlik, enerji, yönetim, eğitim ve öğretim, sağlık, bina ve ulaşım gibi alanlarda önlerinde çok geniş bir potansiyeli bulunuyor. Bu alanlardaki uygulamaların ortak amacı, daha az maliyetle daha verimli ve etkili hizmet sunabilmektir. Belediyeler, diğer kurumlar veya özel sektör tarafından hayata geçirilecek tüm akıllı çözüm uygulamalarının birbiriyle uyumlu olması kritik öneme sahiptir. Aksi takdirde Türkiye, teknoloji çöplüğüne döner. Biz, ülkemizi teknoloji çöplüğü olarak görmek istemiyoruz. Bunun için hem ilgili bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın hem de Türkiye Belediyeler Birliğimizin öncü bir rol üstlenmesi gerekmektedir. Gerekirse bu işe hukuki bir altyapı kazandırmak dâhil birbiriyle uyumlu teknoloji altyapısı kuruluşu konusunda gereken her türlü tedbiri almak zorundayız." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in açılış konuşmaları yaptığı etkinlikle ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Takip etmekte güçlük çekilen bir hızla ilerleyen ve geleceğimizi şekillendiren teknoloji, mutlaka yaşadığımız şehirlere de sirayet etmektedir. Çin, ABD gibi ülkelerin akıllı şehirler sloganıyla kurdukları şehirleri hepimiz takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi teknoloji pazarı olmaktan daha fazlasını hedefliyorsak akıllı şehirler projelerini yakından takip etmeli ve şehirlerimize entegre etmeliyiz. Trakya Üniversitesi olarak AR-GE, inovasyon ve teknoloji alanında attığımız adımlarla akıllı şehir projelerine destek vermeye hazırız.” dedi.

Haber: Fırat Güngör
Editör: Ali Küçükoğlu
Bu içerik 20.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 524 kez okundu.