PROF. DR. RECEP MESUT'UN ADI DERSLİĞİMİZDE YAŞATILACAK

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Kurucu Müdürlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Başkoordinatörlük, Koordinatörlük, Ders Kurulu Başkanlığı ve Balkan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulunan Prof. Dr. Recep Mesut’un isminin Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığının ve Senatosunun oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Tıp Fakültesi Dr. Ratip Kazancıgil Derslik Binası’nda çok amaçlı bir salona verilmesi töreni gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan, Üniversitemiz emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Mesut ve yakınları, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’in Üniversitemiz emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Mesut’un kısa özgeçmişini okuması işe başladı. Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Hocamız Prof. Dr. Recep Mesut’a Üniversitemize yapmış olduğu katkılar ve değerlerden ötürü çok teşekkür eder, sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Prof. Dr. Recep Mesut’un kurulduğu ilk andan itibaren Üniversitemize çok önemli hizmetleri ve katkıları olmuştur. Üniversitemizin hizmete açıldığı ilk günden bugüne uzanan tarihine tanıklık etmiş, yaşayan bir değerdir. Tüm zamanlarda sevilen, sayılan örnek alınan kişiliğiyle bir ekol olmuş ve değerini temsil etmeyi sürdürmüştür. Tıp alanındaki yetkinliğinin yanı sıra tarihsel ve kültürel bağlarına da sıkı sıkıya bağlıdır. Hocamız Prof. Dr. Recep Mesut değerli bir Embriyolog, Histolog, Anatomist ve Klinisyendir. Kendisinden ders dinlemek öğrenciler için her zaman bir ayrıcalık olmuştur. Emekli olduktan sonra dahi Üniversitemize hizmet vermeyi sürdürmüş Prof. Dr. Recep Mesut Hocamıza ismini yaşatacak bir hatıra bırakabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Sabri Cığalı törenle açılışı gerçekleştirilen “Prof. Dr. Recep Mesut Uygulama Salonu”nda Prof. Dr. Recep Mesut’un hayatını ve eserlerini anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Recep Mesut, “Dr. Ratip Kazancıgil Derslik Binası yeni ve modern bir bina. Bu derslik binasında diseksiyonlara da müsait olarak düzenlenmiş çok amaçlı bir salona ismimin verilmiş olmasının gururunu yaşıyorum. Bu gururu bana yaşatan Rektörümüze, Dekanımıza ve Senato Kuruluna teşekkür ederim.” dedi.

 

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1133 kez okundu.