PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, MACARİSTAN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ İLE BİRLİKTE, GÜL BABA VE ABDURRAHMAN ABDİ ARNAVUT PAŞA’NIN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Szeged Üniversitesi ile mevcut iş birliğini artırmak ve Trakya Üniversitesi’nde eğitim vermeye başlayacak Macar Dili ve Edebiyatı Bölümü için fikir alışverişinde bulunmak üzere Macaristan’da bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’dan oluşan heyetle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay’ı makamında ziyaret etti.
Budapeşte Büyükelçilik Konutu’nda gerçekleşen ziyarette, Trakya Üniversitesi heyeti, Balkanlar misyon ve vizyonu ile Szeged Üniversitesinde gerçekleştirilen temaslar hakkında bilgiler vererek atılacak adımlarda Büyükelçiliğin desteklerini talep etti.

Trakya Üniversitesinin Macaristan’da bulunmasından ve gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Ahmet Akif Oktay, Trakya Üniversitesinin Macaristan vizyonunu desteklediğini ve yapılacak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Trakya Üniversitesi heyeti Büyükelçilik ziyaretinin ardından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılan çalışmalarla mezar yeri bulunan ve anıt mezarı yapılan bölgenin manevi fatihlerinden Gül Baba’nın kabrini ziyaret etti. Heyet daha sonra, 145 yıllık Türk egemenliğinin son Buda Valisi Abdurrahman Abdi Arnavut Paşa’nın, Budin Kalesi’ndeki kabrine de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 15.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 388 kez okundu.