PROF. DR. ENVER DURAN’A ONURSAL BAŞKANLIK VE ÖDÜL TAKDİMİ

BUA 5. Toplantısı’nda birliğin hayata geçmesinde ve Balkanlardaki üniversitelerin bir araya gelmesinde yoğun emeklerinden ötürü Trakya Üniversitesi 6. ve 7. Dönem Rektörü Prof. Dr. Enver Duran’a “Onursal Başkanlık” verilerek ödül takdim edildi.

Selanik Belediyesi Şehir Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Enver Duran, Balkanlarla akademik ilişkisinin 2004 yılına uzandığına, kendisinin de Balkanlı bir ailenin çocuğu olduğuna ve hepimizin aynı kültürü, aynı coğrafyayı ve birçok değeri paylaştığına dikkat çekti. Yunanca dile getirdiği sözlerle Balkanlarda iş birliği yapmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Duran, Trakya Üniversitesinde iki dönem Rektörlük yaptığını ve bu süreç içerisinde yapılan birçok konferansla, verilen eğitimle, Balkanlı öğrenci kabulüyle, kültürel buluşma noktaları ve Balkan Araştırma Enstitüsü ile Balkanları her daim kucakladıklarını sözlerine ekledi.

Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 08 Ağustos 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 766 kez okundu.

AİLE BOYU TRAKYA ÜNİVERSİTELİ

2019 yılında, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olarak Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Kayra Çağ Canarslan, aynı üniversitede eğitim gören anne ve babasıyla okul arkadaşı oldu. Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını gerçekleştiren Kayra Çağ Canarslan’ın annesi Trakya Üniversitesi Eğit..

EMEKLİ HEKİM İNAYET DİKİM KORKUT, 67 YAŞINDA ÖĞRENCİ OLARAK TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE

42 yıl sonra 2019 yılında, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimliği mesleğinden emekli olan İnayet Dikim Korkut, aynı yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’na yerleşti. Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları devam ederken, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sın..