PROF. DR. ENGİN BEKSAÇ'TAN “AYVALIK TARİHİ” KONFERANSI

Üniversitemiz Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi tarafından Babacan Otel’de düzenlenen Yardımlaşma ve Dayanışma toplantısında “Ayvalık Tarihi” adlı bir konferans gerçekleştirdi.

Konferansta açılış konuşmasını geçekleştiren Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi Başkanı Gülden Sarıbaş kentlerin, geçmiş tarih ile birlikte değerlendirildiğinde hafızalardaki izlerinin daha manidar olacağını belirterek tarih ve kültürünü kaybeden kentlerin geleceğe sağlıklı bir şekilde ulaşamayacaklarını vurguladı.

Prof. Dr. Engin Beksaç “Ayvalık Tarihi” adlı bir konferans gerçekleştirdi. Üniversitemiz  Öğretim Üyesi Beksaç, Ayvalık ve çevresinin arkeolojik açıdan oldukça zengin olduğunu ifade ederek buradaki günümüze ulaşmış kültürel varlıkları koruyarak geleceğe ulaştırmamızın son derece önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Engin Beksaç, bölgede 17 yıl önce yüzey araştırması yapan tek uzman olarak Ayvalık ve çevresinde yer alan antik kentler ile ilçenin tarihi hakkında önemli bilgiler verdi. Körfez ilçelerinde çok miktarda ana tanrıça kültünün bir uzantısı olan tapınak kalıntılarının olduğunu belirten Prof. Dr. Engin Beksaç, Ayvalık ve çevresindeki tarihin bilinenin aksine Ege’nin karşı kıyıları olan batıdan değil, kuzeyde bulunan Balkanlar ile bağlantılı olduğunu kanıtladığını ifade etti.
Bu içerik 28.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 727 kez okundu.